Romania

Premierul Romaniei: "In port exista o cantitate mare de azotat de amoniu. Acesta este contractat si urmeaza sa fie transportat catre destinatii"

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, ca in Portul Constanta se afla o cantitate mare de azotat de amoniu, dar acesta este contractat si urmeaza sa fie transportat catre destinatii, precizand ca regulile din jurul depozitelor unde sunt astfel de substante sunt respectate.

Ludovic Orban a fost intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta in judetul Dolj, despre situatia azotatului de amoniu din Portul Constanta.

"In port exista o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care azotat de amoniu este contractat si urmeaza sa fie transportat catre destinatii. In ceea ce priveste regimul de securitate din jurul depozitelor unde se afla astfel de substante, cum este azotatul de amoniu, sunt reguli stricte care sunt prevazute la nivel european si care din toate informatiile pe care le-am cules sunt respectate.

Am vorbit atat la nivelul Ministerului de Interne, cat si la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru a ma asigura ca totul este in regula si sunt luate toate masurile care sunt prevazute de regulile care sunt stabilite si la nivel european nu numai in Romania", a afirmat Orban.

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta a anuntat ca aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu se afla depozitate in aceasta perioada in Portul Constanta.

Azotatul de amoniu este folosit preponderent in industria producerii de ingrasaminte chimice, iar depozitarea se face in conditii speciale ferit de foc, in cantitati limitate in functie de concentratia de azot, culoare de acces intre stive, ferit de materiale incompatibile (combustibili, lubrifianti, pulberi metalice).


Football news:

Inter have moved closer to Juve, but are unlikely to win Serie A. There are problems with the defense and Conte's system
Sane will miss about two weeks due to a knee injury
Rostov will reject the offer of Genoa for Shomurodov, as they want more than 8 million euros (SE)
Mendes earned about 20 million euros during the summer transfer window
Carragher on Arsenal: Liverpool are a few years ahead, but Arteta can take them to the Champions League
Roma is the favorite in the fight for Jovic. Real Madrid have offers from Inter and Milan
Ruben Dias has arrived in Manchester to complete his move to city