Romania

Presedintele Columbiei lanseaza un apel la actiune contra lui Maduro pentru "crimele sale impotriva umanitatii"

Presedintele Columbiei, Ivan Duque, a indemnat comunitatea internationala sambata, in cursul unei conferinte de presa comune cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, sa actioneze contra omologului sau venezuelean, Nicolas Maduro, din cauza "crimelor impotriva umanitatii", noteaza AFP.

"Este vorba despre un regim la originea incalcarii sistematice a drepturilor omului, seful acestei dictaturi este responsabil de crime impotriva umanitatii, iar comunitatea internationala trebuie sa puna capat acestei situatii", a declarat Ivan Duque la palatul prezidential Casa de Narino din Bogota, referindu-se la liderul venezuelan.

Un raport al Natiunilor Unite a aratat ca "Nicolas Maduro este responsabil de crime impotriva umanitatii, ca si anturajul sau", a continuat presedintele columbian, un aliat-cheie al Statelor Unite in regiune.

"Vom continua sa lansam acest apel comunitatii internationale, pentru ca trebuie sa puna capat acestei bai de sange", a adaugat el.

O echipa de anchetatori ai ONU a afirmat miercuri intr-un raport ca a gasit dovezi privind crime impotriva umanitatii in Venezuela si a subliniat ca are "motive intemeiate sa creada ca presedintele", precum si ministrul de interne si cel al apararii, "au ordonat sau au contribuit la comanditarea unor crime confirmate".

Nicolas Maduro a denuntat un raport "plin de neadevaruri".Seful statului columbian s-a exprimat cu ocazia ultimei etape, la Bogota, a unui turneu de trei zile intreprins de Mike Pompeo in tarile invecinate cu Venezuela menit sa creasca presiunea asupra presedintelui socialist pentru a parasi puterea.

La randul sau, secretarul de stat american a salutat caracterul "incredibil de pretios" al sprijinului oferit de seful statului columbian "presedintelui interimar Juan Guaido", liderul opozitie venezuelene, si "unei Venezuele suverane, libera de influentele daunatoare ale Cubei, Rusiei si Iranului".

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Rafael Leau on 3-3 with Roma: Milan did everything to win, I'm disappointed. Ibra is an example for all of us
Son Heung-Min led the Premier League Goalscorers with 8 goals in 6 games. 7 of them are from Kane's passes
Conte on Shakhtar's level: You can't accidentally score three goals for Real Madrid. This is a strong team
Barca fans believed in the early departure of Bartomeu (due to disputes over the date of the referendum). In vain: there were no thoughts of retirement, the trophies are somewhere near
Josep Bartomeu: I had no intention of resigning. Barca will have trophies this season
Zinedine Zidane: Hazard is ready. We are happy, this is good news
Zidane on ISCO's words: it's ambition. Everyone wants to play