Romania

Primele CRITICI la adresa lui Joe Biden: Un lider republican vrea o întâlnire cu președintele SUA

Kevin McCarthy

Congresmanul Kevin McCarthy, liderul grupului republican din Camera Reprezentanţilor, solicită o întrevedere cu preşedintele american, Joseph Biden, în contextul creşterii numărului minorilor neînsoţiţi la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite, informează site-ul Axios.com.

Preşedintele Joseph Biden şi-a atras critici din cauza măsurilor de facilitare a imigraţiei care au favorizat creşterea numărului minorilor neînsoţiţi veniţi la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite. Conform celor mai recente date, în medie, peste 320 de minori ajung zilnic în centre americane pentru imigranţi.

"Mă simt nevoit să exprim preocupări majore referitoare la modul în care Administraţia dv. abordează această criză, dar cu speranţa că putem colabora pentru a o rezolva", afirmă congresmanul Kevin McCarthy, liderul grupului republican din Camera Reprezentanţilor, într-o scrisoare adresată preşedintelui Joseph Biden.

Kevin McCarthy îl critică pe Alejandro Mayorkas, secretarul american pentru Securitate Internă, care a afirmat în urmă cu câteva zile, adresându-li-se imigranţilor: "Nu vă spunem să nu veniţi, vă spunem să nu veniţi acum".

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Ca reacţie, Kevin McCarthy a declarat: "Ca să fie clar - nu a existat niciodată vreo perioadă potrivită pentru intrări ilegale în Statele Unite şi pentru încălcarea legilor SUA. A semnala altceva este lipsit de raţiune şi va face situaţia şi mai dificilă".

Administraţia Joseph Biden a anunţat că va permite venirea şi rămânerea în Statele Unite a imigranţilor din aceleaşi familii separaţi la frontiera sudică din cauza politicilor precedentei Administraţii de la Washington. "Sperăm să reunim familiile, fie aici, fie în ţările lor de origine. Sperăm să le putem oferi opţiuni. Dacă optează pentru reuniunea cu alte rude aici, în Statele Unite, vom explora modalităţi legale de a le permite să rămână în Statele Unite, pentru abordarea problemelor familiale. Vom acţiona rapid pentru reunirea familiilor", a declarat Alejandro Mayorkas, secretarul american pentru Securitate Internă.

În cadrul politicilor fostei Administraţii Donald Trump, imigranţii clandestini ajunşi la frontiera sudică a Statelor Unite au fost plasaţi în centre diferite începând din anul 2018. Aproximativ 2.800 de familii au fost separate, inclusiv 550 de copii, despărţiţi de părinţi.

Administraţia Joseph Biden a prezentat Congresului o serie de propuneri legislative pentru reformarea sistemului de imigraţie.

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat, în discursul rostit duminică la Conferinţa Conservatoare pentru Acţiune Politică (CPAC), politicile Administraţiei Joseph Biden, inclusiv cele în domeniul imigraţiei.

Football news:

Real Madrid and Modric have agreed on a one-year contract extension. The player agreed to a salary reduction
Roma reached the 1/2 final of the UEFA Cup/Europa League for the first time since 1991
Contrast before the whistle in Prague: Slavia players lined up in front of a kneeling Arsenal
Unai Emery: I am used to matches against my former clubs, so the games with Arsenal are not something new
I drink beer, champagne, red wine. I eat cheese and caviar. Figo about watching football
Figo about Messi and Ronaldo: Truffles with caviar is difficult to compare
Pogba on the substitution at half-time: They tried to provoke me for the 2nd yellow card. The coach decided that it would be better if I left the field before the red