Romania

Primele declarații ale bărbatului care l-a pălmuit pe Macron: L-aș fi provocat și la duel dar mă îndoiesc că ar fi răspuns

Damien Tarel, bărbatul care l-a pălmuit marți pe Emmanuel Macron, a declarat joi în fața instanței că a făcut gestul deoarece consideră că președintele francez reprezintă tot ce este putred în legătură cu Franța, relatează Reuters.

Bărbatul, un șomer în vârstă de 28 de ani, a declarat în fața instanței din Valence că înainte de vizita lui Macron s-a gândit să arunce cu un ou sau o tartă în președintele francez.

„Cred că Macron reprezintă foarte bine decăderea țării noastre”, a afirmat acesta. „Dacă l-aș fi provocat pe Macron la un duel la răsărit, mă îndoiesc că ar fi răspuns”, a adăugat bărbatul.

Macron a catalogat ulterior atacul ca un incident izolat și a declarat că violența și ura sunt amenințări la adresa democrației.

Tarel este acuzat de ultraj, infracțiune care în Franța este pedepsibilă cu până la 3 ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.

Bărbatul l-a lovit marți pe Macron după ce acesta ieșise să întâmpine o mică mulțime care s-a strâns să-l vadă în orășelul Tain l’Hermitage din sud-estul Franței unde președintele francez a vizitat un colegiu tehnic.

În timp ce l-a pălmuit pe Macron, Damien T. a fost auzit strigând „Montjoie! Saint Denis! A bas la Macronie!” (Montjoie! Saint Denis! Jos cu Macronia!), o expresie regalistă inspirată dintr-un strigăt de luptă francez din secolul XII.

„Montjoie, Saint-Denis” face referire la stindardul de luptă al lui Charlemagne, acesta fiind adus cu ei în bătălie de către regii francezi.

„Este un slogan patriotic”, a declarat joi Tarel în fața instanței.

Mein Kampf alături de steagul comunist


Bărbatul le-a declarat polițiștilor că are opinii „ultra de dreapta” și că a fost apropiat de mișcarea anti-guvernamentală „vestele galbene” a căror proteste au zguduit președinția lui Macron.

Procurorul de caz a declarat că acesta nu este un membru al vreunui grup politic sau militant.

Tare a fost arestat alături de un alt bărbat din orașul său natal Saint-Vallier.

Poliția a găsit arme, o copie a Mein Kampf și un steag roșiu cu secera și ciocanul la locuința celui de-al doilea bărbat care nu va fi pus sub acuzare pentru incidentul de marți.

Însă acesta va fi acuzat de posesie ilegală de arme, procurorul local Alex Perrin contrazicând o informație publicată inițial în ziarul Le Parisien care afirma că armele erau deținute legal.Citește și:

Football news:

Denmark has an unusual coach-philosopher: he turned children's football around, looked for the principles of the national team with the former prime Minister
Football has become uninteresting. 60% of the time, players roll the ball in their own half. Honorary President of the Russian Federation Vyacheslav Koloskov shared his opinion about the entertainment of Euro 2020
Coach of Finland before Belgium: We can even take the first place in the group. Just fantastic
Atalanta can offer 20 million euros to Bologna for the defender of the Japanese national team Tomiyasu
De Bruyne, Eden Hazard and Witzel will start against Finland, Thorgan Hazard will not play due to injury
Chalhanoglu on Euro exit: Turkey has a young team, it will progress
Vladimir Petkovic: Switzerland is upset with third place. We can only wait