Romania

Profiturile băncilor din SUA au scăzut cu 36,5% în 2020, ca urmare a provizioanelor uriaşe pentru acoperirea posibilelor pierderi provocate de pandemie

bank banca

Profiturile băncilor americane au scăzut cu 36,5% în 2020, faţă de anul anterior, acestea constituind provizioane urşiare pentru acoperirea posibilelor pierderi provocate de pandemia de coronavirus, dar sectorul bancar a dat semne de redresare în trimestrul patru, pe măsură ce economia a început să îşi revină, potrivit unui raport publicat marţi de agenţia Federal Deposit Insurance Corporation, transmite Reuters.

Sectorul bancar a raportat profituri în valoare de 147,9 miliarde de dolari în 2020, în scădere accentuată faţă de profiturile record obţinute în 2020, potrivit news.ro.

Citește și: Scandal între Diana Șoșoacă și Grigore Cartianu, în direct la TV: Șoșoacă a plecat din emisiune/VIDEO

Cu toate acestea, profiturile bancare au crescut cu 9,1% în trimestrul patru, la 59,9 miliarde de dolari, comparativ cu anul precedent, băncile reducând din rezervele constutite pentru posibilele pierderi.

Preşedinta FDIC, Jelena McWilliams, a spus că noile date arată că, în pofida scăderii profiturilor, băncile şi-au dovedit soliditatea în contextul pandemiei.

”Industria bancară îşi menţine un nivel solid al capitalului şi al lichidităţilor, ceea ce poate preveni posibilele pierderi viitoare”, a afirmat McWilliams într-o declaraţie pregătită.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat separat, în Congresul SUA, că banca centrală discută încă dacă să reintroducă cerinţe stricte de capital pentru bănci.

Fed a relaxat în luna aprilie unele dintre restricţiile referitoare la îndatorare pentru băncile mari, dar facilitatea va expira la sfârşitul lunii martie.

Noile date arată fluctuaţiile mari care au avut loc în industria bancară în 2020, când companiile au pus deoparte miliarde de dolari pentru a se proteja de impactul economic al pandemiei, reuşind să îşi reducă pierderile în a doua jumătate a anului.

Pierderile din provizioane au scăzut cu 76,5% la sfârşitul anului 2020, comparativ cu sfârşitul anului 2019, la 11,4 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel după 1995.

Football news:

Manchester United are Interested in Leeds winger Rafinha
The Saudi prince wants to buy Chateauroux from the French second league. He already owns Sheffield United
Sancho's injury is worse than expected. He will not play with Sevilla in the Champions League, Guerreiro is in doubt
Gerrard has the first trophy in his coaching career. As a player, he won 11 trophies
Keane on Brunu's words about statistics: A lot of nonsense. I don't understand why players care about the words of experts
Conte in front of Atalanta: They are aware of their strength, there are strong players-on the bench, too. It will be difficult
Gerrard's Rangers have won the Scottish championship ahead of schedule. This is their first title in 10 years