Astfel, potrivit meteorologilor, vremea în weekend va fi în general călduroasă, cu maxime cuprinse între 26 şi 34 de grade Celsius. Cei care îşi petrec weekend-ul la mare vor avea parte de o vreme frumoasă, în schimb la munte vor fi şi nori.

Prognoza meteo de sâmbătă, 20 iulie

Astăzi, temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 33 de grade celsius, iar pe fondul cerului variabil, vor apărea şi înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, cel mai probabil la deal şi la munte, dar pe suprafeţe mai mici şi în zonele mai joase de relief.

Vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, a precizat meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) , pentru Mediafax.

Prognoza meteo de duminică, 21 iulie

Mâine, temperaturile vor fi şi mai ridicate faţă de ziua de sâmbătă. În general, temperaturile maxime se vor situa între 28 şi 34 de grade Celsius.

Încă nu putem vorbi de caniculă, care presupune temperaturi peste 35 de grade Celsius, dar chiar şi la 33-34 de grade există un disconfort termic care se accentuează în special în zonele de câmpie, deci acolo unde sunt temperaturile maxime cele mai mari ale zilei, transmit meteorologii,

Înnorări vor apărea tot în zonele montane şi submontane, dar doar la nivel local, fiind posibil ca în restul ţării să nu se înregistreze ploi.

Vremea la mare

Pe litoral, vremea este deja frumoasă şi se menţine aşa în ambele zile, cu temperaturi în aer în creştere, care vor ajunge la 30-31 de grade Celsius.

Apa mării are deja o temperatură în creştere faţă de zilele trecute, ea fiind în jur de 23 de grade Celsius, informează ANM.

Vremea la munte

Turiştii de la munte se pot bucura de orele dimineţii şi chiar din apropierea prânzului, când cerul va fi mai mult senin.

Însă, după orele 14:00-15:00, vor apărea și norii, care pot aduce cu ei averse, descărcări electrice şi alte fenomene meteo, inclusiv în zona Carpaţilor Meridionali şi a Văii Prahovei, atât sâmbătă, cât şi duminică.

În ceea ce privește temperaturile din acest an, conform unui raport al meterologilor americani, luna iunie a fost cea mai călduroasă lună din ultimii 140 de ani.

FOTO: Pixabay.com

Citeşte şi:

Recordul absolut de temperatură în Franța a fost stabilit la 46 de grade