Romania

Republica Moldova instituie stare de urgenta pana la 15 ianuarie 2021. Interdictiile impuse de autoritati

Comisia nationala extraordinara de sanatate publica (CNESP) de la Chisinau a decis, vineri, intr-o sedinta condusa de premierul Ion Chicu, insituirea starii de urgenta pe intreg teritoriul tarii in perioada 30 noiembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, anunta site-ul deschide.md.

"Am ajuns la un numar mare de cazuri zilnice si aceasta evolutie este ingrijoratoare. Din pacate, in lume, in regiune, dar si la noi continua raspandirea acestei epidemii. De aceea, ne propunem sa venim cu un set de masuri restrictive, coordonate cu specialistii din domeniu, care vor contribui la stavilirea raspandirii pandemiei", a afirmat Ion Chicu, citat de presa din Republica Moldova.

Vor fi inchise cluburile de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), incepand cu data de 28 noiembrie 2020. Din 30 noiembrie, restaurantele, barurile si cafenelele vor fi deschise pana la ora 22.00. Magazinele alimentare vor fi inchise in intervalul 22.00-7.00.

De asemenea, in perioada starii de urgenta, vor fi interzise organizarea si desfasurarea conferintelor stiintifice, competitiilor sportive, olimpiadelor cu prezenta fizica a persoanelor. Autoritatile au dispus si inchiderea teatrelor, cinematografelor, salilor de concerte sau caselor de cultura.

In acelasi timp, institutiile publice si cele private vor stabili un regim special de munca.

Soferii, taxatorii si pasagerii vor fi obligati sa poarte masti de protectie pe parcursul calatoriei. Evenimentele festive vor putea fi organizate doar cu participarea a 50 de persoane.

Cititi si:
Maia Sandu insista asupra retragerii trupelor rusesti din Transnistria si anunta ca nu doreste sa aiba o intalnire cu liderul separatist Vadim Krasnoselski


Football news:

Liverpool's results are an anomaly. Don't be fooled by the shouting-the crisis is not so global (although it may cost the championship) Showsport's emotional reaction to Klopp's results
Leicester have stopped negotiations on the loan of Eriksen due to the high salary of the player
Buffon-Ronaldo: CR 760! I could have scored less
Barcelona's appeal against the suspension of Messi was rejected
The youngster agreed to go to Arsenal. Real will give midfielder in rent without the right of redemption
President of Genoa: I intend to keep Shomurodov. Juventus did not contact us
Liverpool have not scored any of their last 87 shots in the Premier League. The team has 4 consecutive matches without goals