Romania

Retorica lui Trump alimentează amenințările împotriva oficialilor electorali (aleși republicani)

Un oficial republican din Georgia a acuzat miercuri legătura între acuzațiile de fraudă electorală reclamate de Donald Trump și amenințările primite de agenții electorali din statul său, potrivit AFP.

Secretarul de stat local, Brad Raffensperger, a revenit la o conferință de presă asupra comentariilor făcute cu o zi înainte de oficialul de supraveghere a alegerilor din Georgia, Gabriel Sterling, care a cerut președintelui să denunțe public intimidarea.

Chiar și după ce acest birou a cerut președintelui Trump să încerce să înăbușe retorica violentă născută din declarațiile sale continue de victorie în statele în care a pierdut în mod clar, el a scris pe Twitter: ”Expuneți fraude masive în Georgia”.

"Tocmai acest tip de limbaj alimentează acest mediu de amenințări tot mai mari împotriva oficialilor electorali, deoarece aceștia își fac pur și simplu treaba", a adăugat el.

Donald Trump încă refuză, la mai mult de patru săptămâni după alegeri, să-și recunoască înfrângerea împotriva democratului Joe Biden și asigură că victoria i-a fost furată într-o mână de state cheie, inclusiv Georgia.

Deși a pierdut majoritatea covârșitoare a cauzelor legale și a fost contrazis de propriul său Secretar al justiției, Bill Barr, Trump încă susține că a fost furat. "Aceste alegeri sunt un scandal mult mai mare de fraudă decât s-ar fi putut imagina", a scris el pe Twitter miercuri.

„Domnule președinte, se pare că ați pierdut în statul Georgia”, declarase totuși cu o zi înainte Gabriel Sterling, el însuși republican. „Aveți dreptul să mergeți în instanță, dar (...) trebuie să vorbiți pentru a spune: încetați să inspirați oamenii să comită potențiale acte de violență”.

În caz contrar, a avertizat el, „cineva ar putea fi rănit, împușcat, ucis”.

Sterling a asigurat că un ofițer de poliție era acum staționat în afara casei sale, că soția lui Raffensperger a primit amenințări cu tentă sexuală și că un angajat al companiei Dominion, care furniza aparate de vot și era chestionat de președinte, primise un laț, simbolul sinistru al linșărilor din Statele Unite.

Football news:

Ibrahimovic scored for the first time in two months. Before Ronaldo - 4 goals
Due to attending an illegal party, Gladbach forward Embolo will miss the match with Werder
Torino sacked Giampaolo as head coach
Gary Neville: Manchester United will not become champions unless Pogba gives a couple of months of brilliant play
Mohamed Salah: I want to stay in Liverpool as long as possible, but everything is in the hands of the club
The Eintracht captain ended his career in the middle of the season for his son. He said goodbye to football by exchanging T-shirts with the referee
Frank Lampard: Leicester are in the RPL championship race. I don't want to say whether Chelsea are involved or not