Dosarul în care Robert Negoiţă era acuzat de evaziune fiscală în formă continuată şi un prejudiciu adus bugetului de 77,1 milioane de lei, în legătură cu vânzarea a 1.250 de imobile din trei ansambluri rezidenţiale din Voluntari şi Popeşti-Leordeni, a fost clasat pe motiv că fapta nu există.

În februarie şi aprilie 2016, Secţia a II-a a DNA, sub mandatul Laurei Codruţa Kovesi, a deschis două dosare penale împotriva primarului sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, potrivit Mediafax.

În primul dosar penal, cel din 26 februarie 2016, Robert Negoiţă, ca primar al sectorului 3, era acuzat alături de arhitectul-şef şi secretarul Primăriei Sectorului 3 de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

DNA susţinea că în perioada 2008-2009, Negoiţă alături de cei 2, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu referitoare la legalitatea actelor întocmite, au eliberat 4 autorizaţii de construire şi certificatele de urbanism aferente acestor autorizaţii, referitoare la un imobil situat pe Calea Dudeşti, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism şi protecţie a zonelor în care se găsesc monumente istorice.

Al doilea dosar penal, deschis împotriva lui Robert Negoiţă, a fost anunţat public pe 14 aprilie 2016, tot când Laura Codruţa Kovesi era procuror-şef DNA. Robert Negoiţă, de data aceasta ca administrator al unei societăţi comerciale şi la acea vreme tot primar al sectorului 3, era acuzat de evaziune fiscală în formă continuată.

Astăzi, ca răspuns la o solicitare în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, DNA arată că după 4 ani a clasat şi acest al doilea dosar împotriva lui Robert Negoiţă, pe motiv că fapta nu există.

Acum, DNA arată că a greşit când l-a acuzat pe Negoiţă, necunoscând toate prevederile legale legate de TVA şi existenţa unei infracţiuni de evaziune fiscală.

Citeşte şi:

Inițiatoarea legii contra pedofililor: “Ministerul Justiţiei a fost cea mai mare piedică. Ni s-a spus că nu putem mări pedepsele, pentru că stricăm algoritmul Codului Penal”

Vameșii libanezi au cerut de șase ori ridicarea nitratului de amoniu periculos din portul din Beirut. Nimeni nu le-a răspuns

Unde-i morga spitalului de urgență al primarului Daniel Tudorache? Cum a ajuns edilul PSD să facă reclamă la ceva ce nu există!

EXCLUSIV Fost senator PDL, încurcătură amoroasă cu o prostituată: „Unde ai fost, nenorocito?”

PARTENERI - GSP.RO

EXCLUSIV Fost senator PDL, încurcătură amoroasă cu o prostituată: „Unde ai fost, nenorocito?”

Bomba bombelor pentru clanul Duduianu! Șeful interlopilor NU a murit, de fapt

PARTENERI - PLAYTECH.RO

Bomba bombelor pentru clanul Duduianu! Șeful interlopilor NU a murit, de fapt

Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie

HOROSCOP

Horoscop 5 august 2020. Taurii fac evaluări greșite, mai ales în cauzele unor probleme din familie