Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

„Rusia se pregătește pentru mai mulți ani de război în Ucraina”, susțin serviciile militare de informații ale Marii Britanii

Ministerul Apărării din Regatul Unit trage această concluzie pe baza proiectului de buget al Rusiei pentru 2024, pe care Bloomberg l-a făcut public. Acesta prevede că în 2024 cheltuielile bugetare pentru apărare vor fi majorate de la actualul 3,9% din PIB la 6%, de la 6,4 trilioane de ruble la 10,8 trilioane de ruble.

Cu o mare probabilitate, cred autorii raportului, Rusia va putea menține acest nivel de cheltuieli pentru apărare pe tot parcursul anului 2024, dar numai în detrimentul altor sectoare ale economiei.

Deși, notează serviciile de informații militare britanice, informațiile complete despre cheltuielile rusești pentru apărare sunt întotdeauna clasificate, datele scurse sugerează că Rusia se pregătește ca războiul să dureze încă câțiva ani.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 01 October 2023.

Find out more about Defence Intelligence's use of language: https://t.co/lVRP9twVxh

🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/W5mGtTkasa

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) October 1, 2023

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat la sfârșitul lunii septembrie că, potrivit estimărilor sale, operațiunile militare în Ucraina vor continua și în 2025.

Șeful Ministerului de Finanțe al Rusiei, Anton Siluanov, a recunoscut, la rândul său, la sfârșitul lunii septembrie, că ponderea cheltuielilor pentru apărare în buget a crescut, iar acestea sunt prioritatea principală. Totodată, Siluanov a asigurat că cheltuielile cu alte articole în termeni nominali nu sunt în scădere, ci în creștere. Siluanov nu a oferit însă cifre concrete despre acest lucru.

„Cei rămași”. Viața ultimilor muntăreni din Munții Apuseni. Cum arată școala din junglă

Recomandări

„Cei rămași”. Viața ultimilor muntăreni din Munții Apuseni. Cum arată școala din junglă

Un articol Bloomberg despre cheltuielile de război în proiectul de buget al Rusiei a fost publicat pe 22 septembrie. Pe baza lui, ziarul Kommersant a scris un articol, dar acesta a fost șters rapid de pe site, „fiind decizia editorilor”, după cum a anunțat ulterior cotidianul rusesc.