Romania
An article was changed on the original website

Sanitas are un aliat politic în scandalul din sănătate: Pro România susține demersul Federației

ponta pro romania

Echipa Pro România susţine demersul Federaţiei Sanitas în privinţa salarizării din sectorul sanitar şi propune formarea unui grup de lucru la nivel parlamentar, cu reprezentanţi din toate partidele, pentru rezolvarea problemelor şi dezechilibrelor existente în acest sector, a declarat, luni, deputatul Nicolae Bănicioiu, conform agerpres.ro. 


Deputaţii Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin, reprezentanţi ai Pro România, au precizat la o conferinţă de presă că au avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas, filiala Bucureşti, la care chestiunea salarizării a fost cea mai dezbătută. 

"În perioada Guvernări Ponta, 2012 - 2015, a fost lansată, începută ideea dublării salariilor personalului sanitar. Au fost efectuate câteva tranşe de creştere, au fost stopate în perioada 2016 - 2017, iar apoi continuate. Evident că nu acoperă ceea ce era necesar, că mai sunt multe lucruri de făcut. Tot ce s-a obţinut până acum trebuie să rămână ca un drept garantat pentru oamenii care lucrează în sectorul medical. Toţi sunt la fel de îndreptăţiţi să aibă aceste drepturi", a spus Bănicioiu.

EXCLUSIV PSD scoate milităria din pod. Ce reguli DURE au fost stabilite pentru mitingul de sâmbătă


El a menţionat că, la solicitarea Sanitas, propune o formulă de a garanta că nu vor mai fi schimbări şi tăieri de salarii. 

"Marea îngrijorare din sistemul sanitar este de a exista posibilitatea de a nu fi plătite salariile la timp. Echipa Pro România se angajează să facă tot ceea ce este posibil pentru ca noi, la nivel parlamentar, tehnic să susţinem acest demers. Noi nu venim să criticăm, ci să ne dăm sprijinul. Soluţia pe care o propunem astăzi este introducerea capitolului salarizare din sistemul sanitar ca un capitol distinct în legea sănătăţii. Practic, sănătatea merită o lege care să cuprindă toate problemele şi situaţiile existente în domeniul sanitar", a adăugat Bănicioiu. 

Această chestiune, potrivit lui, trebuie continuată prin crearea unui grup de lucru. 

"Chestiunea aceasta trebuie continuată nu numai la nivel legislativ, ci şi prin crearea unui grup de lucru la nivel parlamentar, extins cu reprezentanţi din toate partidele politice, pentru a reuşi să reparăm acele probleme existente, dezechilibre din sectorul sanitar, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii", a mai spus Bănicioiu. 

Deputatul Daniel Constantin a menţionat că OUG pe care Guvernul a emis-o săptămânile trecute prin care a încercat să stingă conflictul din sănătate nu rezolvă problemele pe care oamenii le-au clamat în acel moment. 

"Din acest motiv am luat propuneri Sanitas, coroborate cu iniţiativele pe care domnul Bănicioiu le-a avut ca ministru şi ne-am angajat să venim cu propuneri legislative la ceea ce înseamnă legea sănătăţii", a spus acesta.

Football news:

Griezmann scored in La Liga for the first time since February with a pass from Messi
Suarez came out on the 3rd place in the list of the best Barca Goalscorers in history
Guardiola lost 3 away games in a row in the League for the first time in his career
About Lautaro Marotta: He has not shown the slightest desire to leave
Conte on 1:2 with Bologna: Inter's Level is much lower than expected
Jurgen Klopp: Liverpool need three points, not a record. You can't break a record if you think about it all the time
Klopp on 2-0 with Aston Villa: Liverpool are successful because they win difficult matches