Romania

Scrisoare din Italia către...

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Domnule secretar de stat,

Vă scriu ca un bun român, un român de bună credință, care trăiește la Roma de 27 de ani și care are în țară mamă, copil, frate, soră. Mă adresez dumneavoastră, ca unui bun român, un român care a mâncat o pâine de emigrant și nu i-a fost ușor, asta știu.

Peste câteva zile ar trebui să publicați lista cu proiectele aprobate pentru prima parte a anului în curs, aceleași asociații, aceiași abonați la banul public pentru serbări și emisiuni în televiziuni, care mai de care să devină vedete.

Eu, unul dintre organizatorii de evenimente ai comunității românești din Roma, vă cer public, să opriți orice risipă de bani, orice ban dat pentru aceste proiecte, indiferent cine sunt beneficiarii și acei bani să fie redirecționați familiilor care au pierdut pe cei dragi în această nenorocire de covid-19, familiilor care sunt în dificultate economică în diaspora, celor care sunt pe străzi și nu au altă soluție decât să se întoarcă în România.           Economisiți, vă rog, orice bănuț și trimiteți acolo unde trebuie, unde e nevoie. În familia mea, tot timpul, prioritate au avut sănătatea, educația și siguranța. De aceste trei lucruri e nevoie acum în Diaspora, nu de serbări, sărbători, filme și povești, acestea așteaptă un an mai bun.

Vă rog insistent să vă aplecați către durerile reale ale comunităților românești din Diaspora și să facem front comun pentru a ieși la liman.

Mulțumesc pentru atenție și sper din tot sufletul să nu zicem “dă-i doamne românului mintea de pe urmă”, e nevoie de unitate și frăție, acum, în al doisprezece-lea ceas.

Sloganul “Unirea face Forța”, nu trebuie sa fie doar un slogan la mici și bere, la plimbat steagul pentru un fals patriotism. Patriotismul înseamnă să fim uniți și să avem grijă unii de alții la ceas de cumpănă!

Vă mulțumesc!

Scrisoarea este adresata Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni si este semnata de: Eviana Mereuță, o româncă stabilită în Roma de mulți ani.

Football news:

The President of Juventus proposed to hold Serie A matches with partial filling of the stands
Now we communicate in person and not through the screens. Serious progress. Klopp on the resumption of training
Balotelli on suspension from training: I Train twice a day. Am I invisible to the cameras?
Remember how Alisson called his family after winning the Champions League? My wife was very worried that it was far away, and asked me to win the final again
Sancho is the 1st player with 15+ goals and assists for a season in the Bundesliga since statistics began counting
Sancho scored the first hat-trick of his career. He scored three times for Paderborn during the half
Benjamin Pawar: Bayern should take the Bundesliga and the German Cup every year, but we want the title