Romania

Şeful arbitrilor italieni spune că meciurile din seria A ar trebui să se dispute fără VAR atunci când se va relua

arbitru

Marcello Nicci, preşedintele Asociaţiei arbitrilor de fotbal din Italia, spune că atunci când se va relua, Serie A ar trebui să se dispute fără arbitraj video deoarece spaţiile înguste în care-şi desfăşoară activitatea cei ce urmăresc monitoarele ar putea genera probleme de sănătate, potrivit Agerpres.

''În unele cazuri, asistenţii video lucrează în spaţii înguste, de doi metri pătraţi, în nişte autoutilitare, fără o distanţă sigură între ei şi restul personalului. Riscul este foarte mare, sper să nu fie probleme, dar noi sperăm totuşi să avem parte de spaţii igienizate, de spaţii mai largi'', a spus Nicci, potrivit Reuters.

El şi-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că arbitrii ''au fost uitaţi'' în discuţiile dintre factorii implicaţi, pe marginea variantelor de reluare a campionatului.

"Nu am auzit nicio propunere serioasă cu privire la protecţia arbitrilor. Cavalerii fluierului respectă regulile, lucrează alături de personalul tehnic, acum continuă să se pregătească fiecare individual la el acasă, însă nu putem să nu fim îngrijoraţi. Ei călătoresc singuri, trec prin gări şi aeroporturi, se supun unor riscuri ca toată lumea. Dacă vom reîncepe meciurile vrem să ştim ce garanţii primim'', a spus Nicci.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Sezonul 2019-2020 în Serie A ar putea fi prelungit până în septembrie şi octombrie, a afirmat, duminică, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), avertizând că ar putea fi o ''avalanşă litigii'' dacă competiţia nu se va încheia pe teren.

Serie A a fost suspendată pe 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a luat 15.887 de vieţi în Italia, aproape un sfert din totalul victimelor la nivel global. Mai mulţi preşedinţi de cluburi au sugerat sau chiar ameninţat ca sezonul să fie anulat.

''Singura cale serioasă de a gestiona o urgenţă de acest caz este de a completa sezonul 2019-2020 în acest an'', a spus preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, emisiunii ''Domenica Sportiva'', de la televiziunea RAI.

''Lucrăm la o serie de soluţii posibile pentru a trata situaţia în cel mai bun mod. Se poate încheia în septembrie sau octombrie? Este o ipoteză. Este o variantă de a nu pune în pericol nu numai sezonul 2019-20, dar şi stagiunea 2020-21'', a mai declarat Gravina.

Gravina a explicat că dacă actualul sezon este abandonat, fotbalul italian s-ar putea confrunta cu o ''avalanşă de litigii din partea tuturor celor care îşi consideră drepturile şi interesele afectate''. Aici pot fi incluse echipele retrogradate sau cele care ratează calificarea în cupele europene.

''Riscăm să jucăm campionatul doar în tribunale'', a subliniat Gravina.

Joia trecută, UEFA a cerut ligilor naţionale de pe continent să încheie sezonul după ce fotbalul va fi reluat. Forul european a avertizat că dacă sezonul este anulat într-o ligă cluburile din acel campionat riscă să nu fie acceptate în stagiunea următoare a cupelor europene.

Gravina a concluzionat că 17 mai este considerată ca posibilă dată pentru reluarea sezonului, subliniind că este ''o ipoteză''.

Football news:

I didn't have many friends because of my hair. Inspiring stories of Shelvey, Collina and other athletes who lost their hair due to illness
Chelsea on the death of George Floyd: Join all those who call for justice and equality
Serie A will resume on June 20 with the postponed matches of the 25th round
Giroud on resuming training: Almost everyone at Chelsea has blisters
Deschamps screamed like a girl after my tackle. It didn't do me any good. Scholes on the disqualification to the final of the 1998/99 UEFA Champions League
Chiellini on the death of George Floyd: How can I explain to my daughters what happened? All lives matter
Never give up. Robertson on winning the 2018/19 Champions League a year after losing the final