Romania

Senator PNL: Cadrele militare in rezerva asteapta un simplu apel al MApN pentru a deveni voluntari

Cadrele militare in rezerva isi arata disponibilitatea de a se implica in lupta impotriva coronavirusului, ca voluntari, afirma senatorul PNL Cornel Popa intr-o interpelare adresata ministrului Apararii, Nicolae Ciuca.

"In discutiile pe care le port in aceste zile cu oameni la fel de preocupati, am avut ocazia sa aflu despre disponibilitatea unora dintre ofiterii aflati in rezerva de a raspunde PREZENT, ca voluntari, apelului dumneavoastra, domnule ministru, in cazul in care luati in calcul si aceasta varianta. Asa cum fac intotdeauna, cadrele militare, chiar si in rezerva, simt pregnant datoria fata de tara si fata de romani.

Acestia urmaresc cu atentia specialistilor, nu doar ca simpli spectatori, ceea ce se intampla pe campul de lupta cu virusul ucigas si observa cu ingrijorare pierderile din linia intai, din cauza imbolnavirilor sau a abdicarii unora de la juramantul de credinta", scrie senatorul in interpelare.

Potrivit liberalului, cadrele militare in rezerva isi arata disponibilitatea de a se implica, asteptand "un simplu apel" din partea ministrului Apararii, "sa se prezinte ca voluntari in aceasta lupta perfida cu un dusman care a ingenuncheat natiune dupa natiune".

Parlamentarul bihorean a precizat ca a discutat pe aceasta tema cu generalul in rezerva Grigore Bartos, fostul comandant al Brigazii 11 Mecanizate Oradea, care a vorbit cu mai multi ofiteri superiori si generali in rezerva din Ardeal si care si-au exprimat dorinta de a ajuta in criza sanitara, in cazul in care va fi solicitata prezenta lor, fosti medici si personal sanitar, specialisti, personal de armata.

"Acesti oameni care nu mai sunt in prezent in activitate s-ar inrola voluntar, la apelul dumneavoastra, domnule ministru. Iata de ce va intreb daca aveti in vedere si aceasta solutie, data fiind amploarea raspandirii Covid 19 si pierderile tot mai mari in randul personalului medical", a conchis senatorul interpelarea adresata ministrului Apararii.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

Chelsea on the death of George Floyd: Join all those who call for justice and equality
Serie A will resume on June 20 with the postponed matches of the 25th round
Giroud on resuming training: Almost everyone at Chelsea has blisters
Deschamps screamed like a girl after my tackle. It didn't do me any good. Scholes on the disqualification to the final of the 1998/99 UEFA Champions League
Chiellini on the death of George Floyd: How can I explain to my daughters what happened? All lives matter
Never give up. Robertson on winning the 2018/19 Champions League a year after losing the final
Brendan Rodgers: Chelsea tried to acquire Coutinho when He was 14 years old