Romania

Sfaturi pentru un Halloween prosper şi fericit

* Mâine e Halloween; oferim informaţii pe ultima sută de metri, cu speranţa că vă vor folosi sau nu. La aşa ocazie, cel mai mult contează costumaţia, masca şi accesoriile; în principiu, elementele se cunosc deja: masca este de tip chirurgical, textilă sau gen "meşterul vopsitor", iar accesoriile sunt mănuşile din latex, sticluţele cu dezinfectant şi, cât de curând, declaraţiile pe proprie răspundere. Costumaţiile se pot improviza după imaginaţie: fiind vârf de sezon al vinului nou, ideal e costumul de vampir, uşor de făcut din costumul de nunţi şi botezuri plus nişte vin roşu, care pătează cămaşa albă. Oricum, nunţi şi botezuri cu invitaţi nu se mai organizează, nici concerte pe bani publici, spre tristeţea lui Dan Bitman. Alte variante ieftine ar fi costumele de fantomă, dacă puteţi trage din şifonier nişte cearşafuri, fără să se prindă doamna: cu două găuri în pânză, chiar în dreptul ochilor, vă puteţi plimba şi prin târg, că gura şi nasul sunt astupate. Numai să verificaţi, să nu vă faceţi de râs, că nici în filmele de groază cu buget redus nu apar fantome purtând giulgiu cu nasturi, dantelă sau "tip plic".

* Că tot am amintit despre vampiri: ei fac parte din peisajul de Halloween, ca bostanii scobiţi, cu lumânări, vârcolacii, strigoii, moroii (noi n-am şti să deosebim un strigoi de un moroi, dacă ne-am întâlni cu unii pe stradă sau la o terasă - în special acum, de când toţi au măşti!), vrăjitoarele, scheletele, morţii-vii etc. Cu toate astea, puţini deţin adevărul despre ei; câteva chestii mai puţin cunoscute, în cele ce urmează:

1) Conform romanelor şi filmelor horror, vampirii nu se văd în oglinzi, imaginea lor nu apare, oricât s-ar screme. Fals! Am cunoscut vampiri şi toţi erau bărbieriţi corect, fără tăieturi de lamă, plasturi sau bucăţi de hârtie igienică lipite să oprească sângele. / 2) Vampirii zboară ca liliecii. Fals! Cum ar îndrăzni un vampir să fie confundat cu un liliac în toiul pandemiei, când toţi dau vina pe liliecii din China? Mai plauzibil e că vampirii merg ca pangolinii. / 3) Vampirii făceau păduri de ţepe în care înfigeau turci. Fals! Cronicarii din epocă, primii autori de fake-news, au băgat din burtă, că atunci un Like valora un galben: nu erau ţepe, ci ţepuşe, şi nu pentru turci, ci pentru frigărui din oaie sau pui, că nu existau lemne pentru ţepe, din pricina ungurilor care tăiaseră pădurile pentru export, plus că dacă ai fi lăsat ţepele nepăzite le-ar fi furat careva cu tot cu turcii înfipţi în ele! / 4) Pe vremea vampirilor oamenii lăsau pungile cu bani în stradă, noaptea, şi nu le lua nimeni, toţi fiind cinstiţi. Fals! Era vorba despre pungile cu gunoaie menajere. / 5) Vampirii beau sânge. Fals! La câte boli transmisibile prin sânge există, s-au profilat pe cabernet. Asta, doar când nu sunt cu maşina.

Football news:

Griezmann on Messi: I admire Leo, and he knows it. We have a great relationship
Rooney on the possibility of a move to Barca in the 2010/11 season: Thinking about it. Could fit in perfectly
Hooray, in England they will let the audience into the stands again! While up to 4 thousand and not everywhere, but the clubs are happy 😊
Solskjaer about the match with Istanbul: these are the Champions of Turkey, it will be difficult
Gasperini on the nomination for the best coach of the year award: If we beat Liverpool, maybe I'll get a few votes
Julian Nagelsmann: Leipzig want to give PSG that final feeling they are talking about
Tuchel Pro Champions League: Match with Leipzig - the final of our group