Romania

Spitalul Marius Nasta, atacat de rudele unui pacient mort din cauza coronavirusului. Au dat buzna in curte si s-au catarat pe ferestre. Beatrice Mahler: "A fost pusa in pericol viata pacientilor"

Rudele unui tanar decedat la Spitalul Marius Nasta din Bucuresti in urma infectarii cu Sars-Cov-2 au intrat cu forta in curtea spitalului si au incercat sa patrunda in pavilionul COVID, dupa ce au aflat vestea decesului.

Beatrice Mahler, managerul Institutului, sustine ca este vorba despre un grup de aproximativ 20 de barbati care a vrut sa patrunda pe geam in interior si a manifestat un comportament agresiv fata de personalul spitalului.

"Fortele de ordine au intervenit extrem de rapid. Din info pe care le am de la paza si de la colegii mei, grupul de pers care a itrat cu forta in institut cautau sa agreseze personalul medical verbal si fizic. (...) In jur de 20 de barbati au depasit cu usurinta cei doi paznici care erau la paza institutului si au avut un comportament agresiv.

Nu a fost nimeni ranit, dar, in acel moment, in pavilionul covid era o ambulanta care se prezenta cu alti pacienti. Practic a fost pusa in pericol viata pacientilor din Marius Nasta. Au ajuns pana la pavilionul covid, nu au intrat in pavilion, dar au incercat sa intre pe ferestre in cladire. Ei au incercat sa ajunga in partea de terapie intensiva covid, vocile lor si zgomotul din curte a fost auzit si de pacientii din pavilionul de pneumologie. Din fotografii pe care le-am vazut nu purtau masti. Pentru aceasta noapte echipajele de politie patruleaza in afara institutului, politia va ramane la ambele porti ale institutului. Cu siguranta maine voi depune o plangere la politie", a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

Pacientul care a decedat joi seara avea 40 de ani si suferea de obezitate.


Football news:

Hans-Dieter flick: Bayern played great defense and didn't let Eintracht do much
Ajax with the score 13:0 beat Venlo. This is the biggest win in Eredivisie history
Messi doesn't score for Real Madrid after Ronaldo left for Juve. In the last Clasico before the transfer, they both scored
Sergio Ramos: Clean penalty, I was grabbed. It is unfair to judge the referee
Ronald Koeman: I don't understand VAR, it's working against us. Barcelona do not deserve such defeats
Griezmann did not make any effective actions in five matches under Koeman
Ex-referee Andujar Oliver believes that the referee should not have awarded a penalty against Barca in the Clasico