Romania

Studenții UMF 'Iuliu Hațieganu' din Cluj-Napoca ajută medicii în lupta împotriva COVID-19

plasma umana sange recoltare

120 de viitori medici s-au alăturat Direcției de Sănătate Publică din Cluj pentru a da o mână de ajutor în anchetele epidemiologice. Tinerii ajuta în fiecare zi, prin telefon, cetățenii infectați cu SARS-COV2 care nu știu cum să procedeze după diagnosticare.

Studenții organizează și o campanie de donare de plasmă convalescentă care va fi folosită în tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă, potrivit stiri.tvr.ro.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

Studenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj s-au alăturat angajaților Direcției de Sănătate Publică în efectuarea de anchete epidemiologice. Dacă inițial proiectul a început cu 9 voluntari, în prezent numărul viitorilor medici care vor să sprijine autoritățile în lupta cu noul coronavirus trece de 120. Tinerii ajută în fiecare zi, prin telefon, cetățenii infectați cu SARS-COV2 care nu știu cum să procedeze după diagnosticare.

Studenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj organizează în paralel și o campanie de donare de plasmă convalescentă, care se folosește în tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare foarte gravă.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca este cunoscută pentru numeroasele proiecte pe care le organizează atât pentru membrii comunității academice cât și pentru cetățenii orașului. Campania “Donează plasmă, fii erou!” se va desfășură între 2 și 6 noiembrie la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca.

Football news:

Zinedine Zidane: I Never felt untouchable at Real Madrid. Criticism is normal
Marca made a Grand Declaration of love to Ramos. On the front page-100 reasons to extend Sergio's contract with Real Madrid
Manchester United can invite Tuchel. The coach of PSG is Interested
Napoli stadium renamed in honor of Maradona
The 2021 club world Cup will be held in Japan at the end of the year. 7 teams will play in it
De Bruyne - best attacking midfielder of 2020, Kimmich-Central, mane-winger (ESPN)
Ze Luiz was named the best player of Lokomotiv in November