Romania

Teleconsultaţii Covid ale medicilor de familie, după formulare franceze

Monitorizarea la domiciliu a unui infectat, foarte importantă în primele 7 zile

Medicii de familie care, conform contextului epidemiologic şi legislativ actual, trebuie să îngrijească la domiciliu prin consultaţii la distanţă pacienţii infectaţi cu noul coronavirus au la dispoziţie două instrumente de lucru pentru evaluarea iniţială şi pentru monitorizarea la distanţă a acestora. Cele două documente sunt puse la dispoziţia medicilor de către Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF). „În contextul epidemiologic şi legislativ actual constatăm că este nevoie să îngrijim la domiciliu, prin consultaţie la distanţă, pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, fie bolnavi, fie asimptomatici. La începutul epidemiei v-am transmis informaţii despre modele de consultaţii la distanţă pentru această patologie. Acum, SNMF a restructurat documentele preluate de la colegii noştri din Franţa şi vă pune la dispoziţie două instrumente care vă pot face practica mai uşoară”, se arată în comunicarea reprezentanţilor SNMF.

Pentru a urmări evoluţia bolii prin teleconsultaţie se folosesc chestionare specifice care, spun specialiştii, reduc riscul de a pierde aspecte importante. Prin intermediul teleconsultaţiei se identifică comordibităţile pacientului, semnele clinice specifice unei afecţiuni respiratorii, semnele de evoluţie nefavorabilă, dar şi condiţiile de îngrijire, aspectele sociale şi psihologice. Elementele clinice care trebuie monitorizate sunt temperatura, tusea, alte simptome respiratorii, cum ar fi dispneea, polipneea, precum şi alte manifestări cum ar fi: frisoane, mailgii, tulburări digestive, vertij, dureri toracice. De asemenea, frecvenţa contactelor telefonice va fi stabilită împreună cu pacientul, în funcţie de informaţiile care vor fi obţinute în consultaţia iniţială, reprezentanţii SNMF precizând că este nevoie de o atenţie sporită la zilele 7 şi 8 de la apariţia simptomelor iniţiale, când este posibilă agravarea bolii.

Football news:

Dybala became the MVP of Serie A-2019/20, Immobile-the best forward
Real Madrid: Casillas will always be a Real Madrid player. The best goalkeeper in the history of Spain
In Spain, complete chaos: Espanyol refuses to fly out of La Liga, Depor and all the others - from Segunda
Ferran Torres passed a medical before transferring to Manchester City and signed a contract until 2025 (Fabrizio Romano)
Emmanuel Adebayor: Mourinho is the best coach in the history of football
Casillas announced his retirement
De Gea has found a double-the coach of Scottish Ross County. In his team, 19% of the players are called Ross – even all the goalkeepers