Romania

TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR ÎN NEUROȘTIINȚE ÎN ANUL CENTENAR 2018 Iași, 17-21 Octombrie 2018

Organizatorii acestui eveniment, Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Neurochirurgie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Clinica II Oftalmologie – Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, Iași, Colegiul Medicilor Iași, Societatea Română de Oftalmologie și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, au deosebita plăcere de a vă invita să participați la lucrările Conferinței de Neuroștiințe “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași”.

Lucrările Conferinței de Neuroștiințe Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, vor avea loc în perioada 17-21 Octombrie 2018 la Hotel Ramada Iași, precum și în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași.

În cadrul evenimentului, va fi organizat și un Curs Național de Oftalmologie Clinică, un Workshop Hands-On în cadrul căruia participanții vor avea posibilitatea de a testa și de a lucra cu sistemul de ultimă generație în domeniul imagisticii de înaltă performanță Sistemul O-ARM 2, precum și un Simpozion dedicat Asistenților Medicali.

La eveniment vor participa aproximativ 200 de specialiști, reprezentanţi ai Ministerului Sănătății, manageri ai instituțiilor publice și private din domeniul medical, reprezentanți ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, Direcții de Sănătate Publică, companii farmaceutice și medici cu specializări diverse, cu focalizare pe segmentul medicilor specializați în neurochirurgie, neurologie, oftalmologie, radiologie, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune special dedicată asistenților medicali.

Evenimentul va fi creditat cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din Iași și credite EMC de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Dragi colegi,

Sunt onorat să vă invit să luați parte la lucrările Conferinței de Neuroștiințe “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași”, manifestare emblematică pentru lumea medicală ieşeană ȋn Anul Centenar 2018,  eveniment ce se va desfașura în perioada 17-21 octombrie 2018, în Iași.

Devenită tradiție în lumea medicală ieșeană, manifestarea se dorește a fi una de referință, acoperind o gamă diversă a activităților din domeniul medical și neurochirurgical. Astfel, pe parcursul manifestării medicale, vor fi prezentate lucrări științifice adresate medicilor de diferite specialități medicale, medici rezidenți, neurochirurgi, neurologi, oftalmologi, radiologi, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică cât și o secțiune specială dedicată asistenților medicali.

Ediţia din 2018 a Conferinței de Neuroștiințe “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași” – Trecut, Prezent și Viitor in Neuroștiințe în Anul Centenar 2018, va fi un eveniment deosebit, cu participare internaţională, precum şi cu o importantă prezenţă a celor mai buni specialişti din România ȋn domeniile neurochirurgiei, neurologiei, oftalmologie, radiologie, anatomie patologică, anestezie și terapie intensivă, medicinei muncii, recuperării medicale şi medicinei de familie, un argument în plus pentru prezența dumneavoastră la această manifestare, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să incurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.

Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.

Ȋn acest context, doresc să vă adresez rugamintea de a accepta invitaţia de a participa la conferinţa noastră,  susţinând astfel această manifestare de tradiţie ȋn lumea medicală ieşeană.

Vă așteptăm cu drag și nerăbdare la Iași!”

În numele comitetului științific și de organizare
Șef lucrări Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași

Organizatorii își doresc ca acest eveniment, să fie o nouă ocazie bună pentru amintiri frumoase, prietenii noi, un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, în beneficiul pacienților și prestigiul neurochirurgiei.

Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași, într-un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROEXCELENȚA este o preocupare constantă la Iași.

COMITET ȘTIINȚIFIC ȘI DE ORGANIZARE

Conferința de Neuroștiințe Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență
 „Prof. Dr. N. Oblu” Iași
TRECUT, PREZENT ȘI VIITOR IN NEUROȘTIINȚE ÎN ANUL CENTENAR 2018
Iași, 17-21 Octombrie 2018
 


PARTENERI:    


LOCAȚII:


INVITATI SPECIALI DESCHIDERE EVENIMENT:

TEME ABORDATE:


COMITET DE ORGANIZARE

COORDONATOR PROGRAM
Prof. Dr. Dănuț COSTIN – Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași

PREȘEDINTE COMITET DE ORGANIZARE
Șef Lucrări Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași

VICEPREȘEDINTE COMITET DE ORGANIZARE
Dr. Dana Mihaela TURLIUC - Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași

SECRETAR COMITET DE ORGANIZARE
Dr. Bogdan COSTĂCHESCU - Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu” Iași

COMITET ȘTIINȚIFIC:

COMITET ȘTIINȚIFIC ȘI DE ORGANIZARE

Curs Oftalmologia Clinică
Iași, 18-20 Octombrie 2018

PARTENERI/ORGANIZATORI:    


PARTICIPANȚI:

Cursul oferă o instruire intensivă în segmentele științifice fundamentale ce stau la baza practicii oftalmologice și a cercetării de profil.
Prelegerile vor oferi o bază solidă pentru practica medicilor și rezidenților oftalmologi.
Tematica: chirurgia cataractei, glaucom, oftalmologie pediatrică, neuro – oftalmologie, retina, chirurgie oculoplastică.

LOCAȚII:

COMITET DE ORGANIZARE

PREȘEDINTE COMITET DE ORGANIZARE

SECRETAR COMITET DE ORGANIZARE

COMITET ȘTIINȚIFIC:

 • Prof. Asoc. Mircea FILIP M.D., Ph.D. București - Președinte Societatea Română de Oftalmologie
 • Prof. Călin TĂTARU M.D., Ph.D. București - Președinte Societatea de Cataractă și Chirurgie Refractivă // Vicepreședinte Societatea Română de Oftalmologie
 • Prof. Asoc. Speranța SCHMITZER M.D., Ph.D. București - Președinte Societatea Română de Chirurgie Oculoplastică
 • Prof. Asoc. Marian BURCEA M.D., Ph.D. București - Vicepreședinte Societatea Română de Oftalmologie // Vicepreședinte Societatea Romănă de Chirurgie Oculoplastică
 • Prof. Cătălina Corbu M.D., Ph.D. București
 • Prof. Dănuț COSTIN M.D., Ph.D. Iași
 • Prof. Mihnea MUNTEANU M.D., Ph.D. Timișoara
 • Prof. Asoc. Camelia BOGDĂNICI M.D., Ph.D. Iași
 • Prof. Asoc. Cristina NICULA M.D., Ph.D. Cluj Napoca
 • Prof. Asoc. Vasile POTOP M.D., Ph.D. București
 • Prof. Asoc.Ion CIJEVSCHI M.D., Ph.D. Iași
 • Prof. Asoc. Carmen TIUTIUCA M.D., Ph.D. Galați
 • S.L. Daniel BRĂNIȘTEANU M.D., Ph.D. Iași
 • S.L. Andreea MORARU M.D., Ph.D. Iași
 • S.L. Horia STANCA M.D., Ph.D. Iași
 • S.L. Ciprian DANIELESCU M.D., Ph.D. Iași
 • Asit. Univ. Nicoleta ANTON M.D., Ph.D. Iași
 • Dr. Alina CANTEMIR M.D., Ph.D. Iași
 • Dr. Andrei FILIP M.D., Ph.D. București

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 17-21 Octombrie 2018, ca fiind ocupate cu Conferința de Neuroștiințe “Zilele Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu Iași“ – Trecut, Prezent și Viitor in Neuroștiințe în Anul Centenar 2018.

Informații suplimentare și înscrieri pe site-ul evenimentului www.zileleneuro.dimasevents.ro

Football news:

Manchester United have started negotiations with Raiola to extend Pogba's contract
Luis Suarez: Our goal is to win the three upcoming matches. We will wait for real to make a mistake
Kike Setien: Barcelona didn't play a great match. Espanyol played well in defense
Andujar Oliver on deletions: Fati went too far in the foot, and the foul on the Peak was even more dangerous, perhaps
Atalanta extended the winning streak to 11 matches, beating Sampdoria-2:0
Milner played his 536th game in the Premier League and was ranked in the top 5 of the League in games played
Barca midfielder Fati is removed in the Derby with Espanyol. He spent 5 minutes on the field