Fernando Bîrsan, Ion Rebegilă şi Răzvan Iosub, trei tineri din Valea Jiului, au fost trimişi în judecată după ce au spart mai multe autoturisme parcate pe străzile municipiului Petroşani, în cursul lunii iulie.

Bârsan (19 ani), un tânăr cu 9 clase şi fără loc de muncă, mai este cercetat într-un dosar penal pentru infracţiuni similare. „Am vrut să facem nişte bani”, a fost explicaţia tânărului de 19 ani, din Aninoasa, dată în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi.

În noaptea de 9 iulie, cei trei, prin spargerea unui geam mic de la portiera şoferului, au pătruns într-o autoutilitară marca Iveco Daily, parcată pe o stradă din Petroşan, iar din interior au furat două casetofoane; bateria maşinii, cutia cu lanţuri pentru anvelopele de iarnă, trusa medicală, triunghiul reflectorizant, mufele pentru brichetă, cablul pentru telefon; un cric; un extinctor; o şurubelniţă şi cartea maşinii.

În aceeaşi noapte, tot în Petroşani, după ce au spart geamul triunghiular din spate al unei Dacia Logan, au intrat în maşină şii au furat consola centrală cu toate echipamentele, staţia radio şi antena aferentă acesteia, sistemul de navigaţie; trusa medicală şi triunghiul reflectorizant, precum şi o borsetă care conţinea actele autoturismului talonul şi asigurarea în original. Două nopţi mai târziu, cei trei au mai spart o maşină, din care au furat actele şi un casetofon.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Povestea neştiută a căii ferate din munţii Hunedoarei. 120 de ani de la inaugurarea mocăniţei

Accident rutier grav pe Dealul Haţegului, produs de un tânăr de 20 de ani, care a pierdut controlul maşinii

Un bărbat a devastat un bar din Deva pe motiv că angajata localului nu a vrut să îl servească