Romania

Trei zile de doliu naţional în Argentina! Milioane de oameni îl plâng pe Diego Maradona

Doliul şi tristeţea s-au răspândit în lume după decesul lui Diego Maradona, care a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani, lăsându-i pe fanii fotbalului orfani de unul dintre cei mai carismatici şi controversaţi jucători din istorie, scrie AFP.

În cartierul Boca din Buenos Aires, dar şi în Europa, la Napoli şi la Barcelona, locuri înalte ale carierei lui El Pibe de Oro (copilul de aur), emoţia s-a răspândit în rândurile fanilor, la câteva ore după anunţarea morţii lui Diego Maradona, campion mondial în 1986, aproape pe cont propriu.

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a decretat trei zile de doliu naţional. El a mai anunţat că priveghiul, programat iniţial pentru trei zile, va avea loc în cele din urmă doar joi, la cererea familiei. Priveghiul are loc la palatul prezidenţial, unde fosta sa soţie, Claudia Villafañe, şi cele două fiice, Dalma şi Gianinna, au sosit cu puţin timp înainte de miezul nopţii, urmate de jucători activi sau retraşi, în special coechipierii de-ai săi, de la Cupa Mondială din 1986.

Sicriul lui Maradona a ajuns noaptea la palatul prezidenţial. Sute de oameni erau deja în faţa Casa Rosada pentru a-şi putea lua rămas bun de la idolul lor.

Mii de admiratori s-au adunat în timpul nopţii lângă stadioanele cluburilor unde Maradona a jucat în Argentina: la Buenos Aires (Argentinos Juniors şi Boca Juniors), Rosario (Newell's Old Boys) precum şi în La Plata, unde a antrenat Gimnasia până la moartea sa. Sau chiar la River Plate, un club pe care fostul număr 10 îl ura în mod deschis. Alţii s-au adunat în jurul Obeliscului din capitală, un loc tradiţional pentru sărbătorirea evenimentelor sportive.

"Tu ne-ai dus în vârful lumii. Tu ne-ai făcut extrem de fericiţi. Tu ai fost cel mai mare dintre toţi. Mulţumesc că ai existat, Diego", a declarat preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez.

Football news:

Mbappe does not score for PSG 4 matches in a row. This is his worst streak since April-May 2018
Mourinho on Rashford's words: Go to Opta and draw your own conclusions. Liverpool - Manchester United-and so quite a loud match
Ronaldo: Real Madrid made a mistake by letting Hakimi go. Sometimes I say to myself: Imagine yourself and him - we would move at a good speed
Barcelona would not consider Messi's participation in the game with Athletic if it were not for the trophy match
Jurgen Klopp: Manchester United are now flying forward and we have difficulties. But we are not so far from the top of the form
Klopp on hugs: If it was a threat to the players' health, we wouldn't do it. The pitch is a safe place
Mourinho to Bale in training: Do you want to stay here or go back to Real Madrid and not play football?