Romania

Trump, huiduit la Curtea Suprema, unde s-a dus sa-i aduca un ultim omagiu judecatoarei Ginsburg

Presedintele american Donald Trump a fost intampinat cu huiduieli, joi, la Curtea Suprema a Statelor Unite, unde a mers sa-i aduca un ultim omagiu fostei judecatoare Ruth Bader Ginsburg, relateaza dpa.

In timp ce presedintele si Prima Doamna Melania Trump se aflau langa sicriul judecatoarei Ginsburg, in fata cladirii s-au adunat protestatari care au scandat "Vote him out!", adica un indemn catre electorat sa nu-i mai acorde un al doilea mandat lui Trump la alegerile din 3 noiembrie, conform unei inregistrari video.

Vizita lui Trump la Curtea Suprema a avut loc pe fondul unei intense lupte pentru putere in legatura cu succesorul doamnei Ginsburg.

Presedintele a afirmat ca va face public sambata numele magistratului pe care l-a ales pentru a ocupa locul ramas vacant, cu sustinerea Partidului Republican.

Democratii se opun insa, sustinand ca noul judecator sa fie desemnat de castigatorul cursei pentru Casa Alba.

Miercuri, Donald Trump a refuzat sa se angajeze pe deplin la un transfer pasnic de putere, dupa alegeri, iar in cursul campaniei a indicat ca ar putea contesta rezultatul alegerilor in justitie, eventualitate in care graba presedintelui de a face o numire in postul ramas vacant la Curtea Suprema dobandeste un nou sens.Ruth Bader Ginsburg a decedat saptamana trecuta la varsta de 87 de ani, dupa o indelungata batalie cu cancerul.

Sicriul cu corpul neinsufletit al judecatoarei a fost adus miercuri la Curtea Suprema si asezat in capul scarii de la intrarea in cladire, dupa o ceremonie privata la care au asistat membri de familie, prieteni apropiati si alti magistrati. Inmormantarea este prevazuta pentru saptamana viitoare la Cimitirul national Arlington si va fi un eveniment privat.

Ginsburg a fost considerata un judecator liberal si a fost o sustinatoare ferma a drepturilor femeilor, atat in cariera sa de avocat cat si ca judecator.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation
Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest
The Atletico stadium was painted pink as part of the campaign to fight breast cancer
Frank Lampard: nothing comes easy in the Champions League. This is a great platform to learn new things
Ronaldo was not included in the Juve bid for the match against Dynamo Kyiv
Bruno on the role of captain: I didn't expect it. Tomorrow it's not about me, it's about the team. Everyone should be a leader