Romania

Trump va asista la lansarea primului zbor cu echipaj uman al SpaceX: Cand are loc marele eveniment

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, va asista la lansarea in spatiu a doi astronauti ai NASA la bordul unei rachete a companiei SpaceX, la 27 mai, din Florida, acesta fiind primul zbor cu echipaj uman care decoleaza de pe teritoriul american dupa anul 2011, a anuntat sambata Casa Alba, citata de agentia AFP.

Cei doi astronauti, Douglas Hurley si Robert Behnken (foto), vor ajunge dupa 19 ore de la lansare la Statia Spatiala Internationala (ISS) unde vor ramane cateva luni, noteaza AFP.

"Destinul nostru, dincolo de Pamant, nu este doar o chestiune de identitate nationala, ci o chestiune de securitate nationala", a declarat Donald Trump intr-un comunicat.

Lansarea este programata . O racheta Falcon 9 a companiei SpaceX, fondata de Elon Musk in California, va avea in varf capsula Crew Dragon dezvoltata de companie pentru NASA.

Cu toate acestea, vremea ar putea fi nefavorabila in ziua lansarii, iar probabilitatea de amanare este de 60%, conform prognozelor publicate sambata de baza militara Cape Canaveral, care se invecineaza cu Centrul Spatial Kennedy.

Aceasta misiune, denumita Demo-2, va marca prima lansare a unor astronauti americani de pe pamant american, la bordul unei capsule construite de o companie privata. De la retragerea flotilei de navete spatiale in 2011, capsulele si rachetele Soyuz, de conceptie rusa, au ramas singurul mod prin care echipajele de pe ISS au putut fi schimbate.NASA a anuntat vineri ca a dat unda verde lansarii, miercuri, a celor doi astronauti americani la bordul rachetei SpaceX. Inalti oficiali ai agentiei spatiale si ai companiei lui Elon Musk s-au reunit de joi la Centrul Spatial Kennedy, in Florida, pentru a verifica daca totul este pregatit si sigur pentru misiune.

Misiunea Demo-2 are drept obiectiv testarea cu echipaj uman a capsulei Crew Dragon, produsa de compania lui Elon Musk, SpaceX, la fel ca si racheta portanta Falcon 9.

Demo-2 reprezinta ultimul test de zbor pentru capsula Crew Dragon si toata lumea este optimista ca aceasta misiune va valida aceasta capsula ca vehicul ce va transporta de acum inainte astronautii americani in spatiu. De asemenea, in aceasta misiune, cei doi piloti vor testa pentru prima oara evolutia capsulei Crew Dragon pe orbita terestra.

Desi capsula Crew Dragon folosita poate ramane pe orbita aproximativ 110 zile, durata misiunii Demo-2 va fi stabilita dupa ce capsula va andoca la ISS, in functie de disponibilitatea urmatoarei lansari spre laboratorul spatial. Inainte de incheierea acestei misiuni, Crew Dragon se va desprinde in mod automat de ISS cu cei doi astronauti la bord si apoi va reintra in atmosfera terestra.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

In the network appeared pictures of the new guest form Arsenal. Its texture resembles marble
Luis Suarez: Coming back from an injury is always difficult, a little scary
Alexander Zinchenko: training In Manchester City is just murder. People are fighting for a place in the line-up
Antoine Griezmann: Winning La Liga and the Champions League with Barca is a dream. I would like to finish my career in the USA
Agent Dembele: I Don't think Ousmane will leave Barcelona
Real intensified in the negotiation of Kamwenge. The club wants to sign midfielder Rennes in the summer
Jan-OGE Fjortoft: Liverpool dropped out of the competition for Werner for financial reasons