Romania

UE și-a asigurat 300 de milioane de doze din vaccinul Sanofi-GSK

Uniunea Europeană a convenit achiziționare unui potențial vaccin anti-covid cu Sanofi și GSK în al doilea astfel de acord pentru asigurarea de astfel de doze, în condițiile în care se apropie termenul limită pentru înscrierea în programul de achiziționare de vaccinuri al OMS. transmite Reuters.

Potrivit înțelegerii cu producătorii francez și britanic menționați, ce și-au unit forțele pentru a produce un vaccin bazat pe recombinare a proteinelor despre care speră că va fi aprobat anul viitor, UE va primi până la 300 de milioane de doze, potrivit comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Acordul de vineri confirmă anunțul făcut pe 31 iulie de cele două companii și vine după un acord între UE și AstraZeneca pentru 400 de milioane de doze pentru vaccinul realizat împreună cu Universitatea Oxford.

În schimbul accesului la producție, Comisia Europeană va finanța anticipat o parte a costurilor producătorilor de vaccinuri. Dozele propriu-zise vor fi achiziționate de fiecare țară membră.

Acest ultim acord vine chiar în ultima zi în care membrii Organizației Mondiale a Sănătății se pot înscrie în schema COVAX a OMS, schemă menită să achiziționeze vaccinuri anti-covid și să asigure distribuirea echitabilă și eficientă a acestora.

Până acum, 92 de țări cu venituri mici au cerut ajutor prin COVAX, dar 80 de țări mai bogate doar și-au exprimat interesul, însă nu s-au înscris, ci caută să-și asigure separat accesul la vaccinuri.

Football news:

Salzburg coach about the Champions League: we deserved more than one point in two games
With Lukaku, it is useless to play in a power struggle. Shakhtar defender Bondar on the Inter forward
Ivanov will serve the match OF AZ-Rijeka in the Europa League. Rotor appealed his refereeing in the game with Loko
Gasperini on Ajax: it's not easy for everyone Against them. Atalanta made a great comeback
Real Madrid came away from defeat for the 8th time in a Champions League match, losing by 2 goals. The club has updated its record
Felix on red Bull's double: I enjoy playing in the Champions League the Most
Casemiro about 2:2 with Gladbach: The opponent entered the Real Madrid penalty area twice and scored twice. This is football