Romania

Un austriac a deteriorat o sculptura dintr-un muzeu venetian in timp ce se fotografia

La Muzeul "Antonio Canova" din Venetia, un austriac s-a asezat pe o statuie care o reprezinta pe sora lui Napoleon. El i-a distrus doua degete inainte de a fugi, dar si-a recunoscut fapta, scrie Le Figaro.

Vineri, la muzeul dedicat sculptorului Antonio Canova (1757-1822), situat la Possagno in Venetia, o sculptura reprezentand-o pe Pauline Bonaparte a fost gasita degradata, fara doua degete de la picior.

"Ieri, un turist austriac s-a asezat pe sculptura Pauline Bonaparte si i-a rupt doua degete", au scris reprezentantii muzeului pe Facebook. Ei au precizat ca barbatul a plecat fara sa anunte. Intr-un comentariu la postare, muzeul a precizat ca nationalitatea persoanei este cunoscuta datorita unei rezervari pe internet.

Marti, barbatul a marturisit. "As vrea sa ma autodenunt dupa ce am citit ceea ce s-a intamplat in ziarele austriece. (...) Am avut un comportament iresponsabil, dar nu eram constient de consecinte. Mi-am continuat vizita normal, la fel ca si sejurul in Italia (nu am fugit)", a spus turistul intr-un email trimis criticului si politicianului italian Vittorio Sgarbi, presedinte al Fundatiei Antonio Canova.

"Am fost cu un grup cu ocazia celei de-a 50-a aniversari, intr-o excursie de patru zile in regiunea Prosecco, pana luni seara. In timpul vizitei, m-am asezat pe statuie fara sa-mi dau seama de pagubele pe care evident le-am cauzat", a continuat turistul, inainte de a se scuza. Vittorio Sgarbi a "apreciat simtul civic al acestui cetatean".

Autoritatile au anuntat ca opera va fi restaurata.


Football news:

Zinedine Zidane: Real Madrid will have a chance to win trophies if we play as we did after the quarantine
Solskjaer on penalty: Tough decision. De Gea made an incredible save, but the rules are the rules
It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch