Romania

Un spital din judetul Suceava a intrat in carantina: Majoritatea pacientilor si cadrelor medicale au coronavirus

Spitalul de Ingrijiri Paliative Ilisesti din judetul Suceava a intrat in carantina, dupa ce 31 din cei 41 de pacienti au fost depistati cu coronavirus. Totodata, din cei 52 de angajati ai spitalului, 28 sunt pozitivi.

"Au fost mai multe cadre medicale si pacienti depistati pozitiv si s-a luat decizia carantinarii", a declarat, pentru Mediafax, directorul DSP Suceava, Manuela Trifan.

Ea a precizat ca personalul medical depistat pozitiv, dar care este asimptomatic, va ramane in spital si va avea grija de pacienti.

"Am considerat ca aceasta este cea mai buna solutie atat din punct de vedere epidemiologic, cat si pentru familiile personalului medical depistat pozitiv. Deschiderea a venit si din partea lor sa se procedeze asa", a mai spus Manuela Trifan.

Suceava ramane judetul cu cele mai multe cazuri confirmate de COVID-19, numarul acestora ajungand miercuri la 1.430.

Totodata, prima victima a coronavirusului inregistrata printre cadrele medicale este din Suceava. Este vorba despre un barbat in varsta de 53 de ani care lucra la Statia Suceava a Serviciului de Ambulanta Judetean.Saptamana trecuta, conducerea Spitalului Judetean Suceava a fost preluata de o echipa militara.

Citeste si:


Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

Liverpool offered Werner the same salary as Chelsea, but dropped out of the competition as Leipzig refused to make a discount
A large number of games play into the hands of Real Madrid. Their composition is better than that of Barca. Ex-Madrid player Pirri on the La Liga calendar
The referee in Latvia showed a black football player a red card and a FAK. This is a very awkward situation
Barcelona has launched the streaming service Barça TV+
In the network appeared pictures of the new guest form Arsenal. Its texture resembles marble
Luis Suarez: Coming back from an injury is always difficult, a little scary
Alexander Zinchenko: training In Manchester City is just murder. People are fighting for a place in the line-up