Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Un tânăr ucrainean în vârstă de 32 de ani, recuperat de salvamontiști din vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene

Un tânăr ucrainean în vârstă de 32 de ani, recuperat de salvamontiști din vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene

Tânărul ucrainean urmează să fie coborât de pe munte FOTO Facebook/Salvamont Maramureș

Tagul "audio" nu este suportat de browser-ul tău.

Un tânăr ucrainean în vârstă de 32 de ani, aflat în apropierea versantului Polonica (1.800 metri altitudine) din Munţii Maramureşului, în vecinătatea frontierei de stat româno-ucrainene, a fost recuperat în noaptea de sâmbătă spre duminică de salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

"Tânărul ucrainean a fost găsit. Este în viaţă, uşor hipotermic şi acum este coborât din munte. (...) Alarma a venit azi-dimineaţă în jurul orei 03,53", a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, tânărul din Ucraina a sunat la 112, susţinând că s-a rătăcit şi are nevoie de ajutor.

"S-a reuşit, într-un timp scurt, localizarea poziţiei tânărului de către colegii de la STS şi o echipă de salvatori montani împreună cu o echipă a Poliţiei de Frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei - Valea Vişeului s-au deplasat în zona menţionată pentru a-l recupera pe cetăţeanul ucrainean", a adăugat Dan Benga.

Eveniment Quarterly Report