Romania

Ungaria nu ține cont de recomandările UE și reintroduce coridoarele speciale pentru călătorii aflați în tranzit

Ungaria înregistrează în continuare puține cazuri de COVID-19, cu doar nouă îmbolnăviri noi și un singur deces în 24 de ore. Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat joi, 2 iulie, că Ungaria va reintroduce așa-numitele coridoare umanitare care vor trebui folosite în mod obligatoriu de către cei care tranzitează teritoriul său cu intenția de a călători spre alte state.

Într-o scurtă înregistrare video, postată pe pagina sa de socializare, Viktor Orban a precizat că aceste coridoare nu vor putea fi părăsite de cei care vor dori să tranziteze teritoriul Ungariei și vor fi menținute controalele stricte la frontiere. Acesta a mai spus că Ungaria nu poate da deocamdată curs solicitării Uniunii Europene privind permiterea accesului pe teritoriul său a cetățenilor non UE, cu excepția celor din Serbia deoarece acest lucru ar fi în contradicție cu interesele privind protejarea sănătății cetățenilor ungari.

Conform worldometers.info, Ungaria a înregistrat de la debutul pandemiei 4.166 de cazuri de CoVID-19, iar 587 de cetățeni maghiari și-au pierdut viața în lupta cu virusul. În toată perioada pandemiei, statul maghiar a efectuat prin sistemul de sănătate aproximativ 280.000 de teste SARS-CoV-2.

Football news:

Juventus highly rates Raul Jimenez. He's like Pirlo and Partici
Juventus are seriously Interested in Atletico midfielder Thomas
Champions League format for Atletico: Simeone's team is still an underdog, but now they have the best chance
Atletico claims the goalkeeper of the national team of Serbia and Eibar Dmitrovic, compensation – 20 million euros
The FA Cup will be held without replays in the 2020/21 season, and there will be one match in the 1/2 final of the League Cup
Ronaldo's entourage denied the option of moving to Barcelona. Cristiano is happy at Juventus
Matuidi moved to Inter Miami Beckham