logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

USR nu exclude să vină cu propunere de candidat pentru șefia Senatului. O altă variantă ar fi susținerea Alinei Gorghiu

Deputatul USR Cristina Prună a declarat, miercuri, că USR nu exclude să propună un candidat din partea partidului pentru șefia Senatului și că Ea a mai zis că Alina Gorghiu ar putea fi susținută, din nou, de USR, potrivit Mediafax.


„Nu excludem nici lucru acesta (să venim cu propunere proprie de candidat pentru șefia Senatului - n.r) Chiar astăzi avem o ședință de Biroul Național și cu siguranță vom discuta și acest aspect”, a spus deputatul USR Cristina Prună, miercuri, întrebată dacă USR va propune un candidat pentru șefia Senatului.


Întrebată dacă USR ar susține-o pe Alina Gorghiu, din partea PNL, ca președinte al Senatului, Cristina Prună a spus că și data trecută când a candidat, USR a sprijinit-o.


„Trebuie să ne consultăm. Data trecută când Alina Gorghiu a candidat (la șefia Senatului - n.r), a beneficiat de susținerea USR. Evident că de data aceasta, va trebui să trecem prin același fir e consultări și să susținem persoana care s-ar potrivi cel mai bine acestui rol”, a completat ea.


Despre decizia CCR de a declara nelegală alegerea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului, Prună a zis că el „nu trebuia să mai facă parte din viața publică a ultimilor 30 de ani, pentru că are rădăcini vechi în fostul sistem comunist”.


Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.


CCR a dezbătut, miercuri, sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.


Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului.

Themes
ICO