Romania

Vasile Rîmbu, fostul manager al SJU Suceava, suspect în dosarul penal privind îmbolnăvirile de la unitatea medicală

Imaginea articolului Vasile Rîmbu, fostul manager al SJU Suceava, suspect în dosarul penal privind îmbolnăvirile de la unitatea medicală

Vasile Rîmbu. Sura FOTO: YouTube (captură ecran)

Procurorii suceveni îţi spun că între ianuarie şi 25 martie, Vasile Râmbu, pe atunci manager al Spitalului Judeţean Suceava  nu a organizat, condus şi administrat unitatea medicală astfel încât să se poată acorda primul ajutor şi asistenţă medicală de urgenţă "oricărei persoane care se prezintă la spital, iar pe de altă parte, spitalul să fie în permanenţă pregătit pentru asigurarea asistenţei medicale (...),  pentru a putea participa cu toate resursele la înlăturarea efectelor pandemiei provocate de SARS-CoV-2". Mai exact, anchetatorii suştin că faptele sale au dus la blocarea activităţii spitalului şi la imposibilitatea ca unitatea medicală să răspundă la situaţia de criză reprezentată de pandemia provocată de SARS-CoV-2, ducând la "o ameninţare reală la adresa vieţii şi sănătăţii populaţiei din întregul judeţ". 

Aceleaşi lucruri  le-ar fi făcut şi Mircea Macovei, director medical al Spitalului Judeţean Suceava. 

Despre Vasile Râmbu şi Mircea Macovei, cei care conduceau unitatea medicală, procurorii mai susţin că nu au luat măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu SARS-COV2,  "deşi răspundea în mod direct de prevenirea îmbolnăvirilor profesionale, creând astfel un pericol iminent de îmbolnăvire profesională la nivelul angajaţilor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava" .

Acuzaţii asemnătoare fac procurorii şi în cazul directorului de îngrijiri şi în cazul coordonatorului Compartimentului de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale. 

Toţi cei patru sunt suspecţi în dosar şi sunt cercetaţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava spun că ar fi încălcat mai multe ordine de ministru, de şi măsurile dispuse prin Ordinul Comandantului Acţiunii din 18 martie.

"Nerespectarea tuturor acestor măsuri a dus la răspândirea infecţiei COVID-19 în interiorul Spitalului Judeţean Suceava, care a devenit focar de infecţie COVID-19 şi principal vector de răspândire a acestei infecţii în afara spitalului, în mun. Suceava şi în judeţ, iar consecinţa directă a răspândirii infecţiei COVID-19 ca urmare a nerespectării măsurilor este decesul unei paciente determinate.", au anunţat procurorii suceveni, într-un comunicat de presă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Football news:

Lampard on 3-0 with Watford: a dry Win at home, three goals scored-Chelsea played very well
Pulisic on 3-0 with Watford: Chelsea needed this win. We are confident that we can get into the top 4
Rebic scored 9 goals for Milan in 11 Serie A matches
Mikel Arteta: getting Arsenal into the Champions League seemed impossible a few weeks ago
Бав Bayern won the gold double in Germany for the 13th time
Neuer provided an assist in the German Cup final with Bayer
Sarri about 4:1 with Torino: Juve had a false sense of security after a couple of goals