Romania

Victimele violenţei domestice au o aplicaţie salvatoare. Bright Sky România oferă asistenţă şi informaţii persoanelor aflate într-o relaţie abuzivă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Bright Sky Ro este aplicaţia care te poate salva dintr-o relaţie cu probleme. Este special concepută pentru cazurile de violenţă şi poate fi descărcată gratuit pe orice tip de telefon. Conţine foarte multe informaţii despre violenţa de orice natură şi te îndrumă să ajungi în siguranţă la un ajutor.  Alexandra Chirvăşescu ne spune mai multe despre cum funcţionează.

ALEXANDRA CHIRVĂSUŢĂ, Comisar Şef: Ne-am gândit că este o altă metodă de a trasmite ce trebuie să facă, cum să facă, cum să manifestă violenţa domestică, dar nu numai violenţa domestică, ci în general nişte forme ale violenţei de gen, adică şi hârţuirea şi violenţa sexuală. Forme pe care femeia, câteodată, din timiditate, de ruşine, nu le mărturiseşte nici măcar pritenilor, de ruşine, nu spune, lucrul ăsta. În momentul în care ea citeşte şi afla, şi citeşte şi jurnalul cu nişte recomandări de protecţie, de autoprotecţie.  

Aplicaţia nu îţi oferă doar informaţii generale despre violenţă. Ea te ajută să ajungi în siguranţă către oameni specializaţi care te pot ajuta.

ALEXANDRA CHIRVĂSUŢĂ, Comisar Şef: Află din această aplicaţie şi harta serviciilor.Există acolo un buton, ea scrie locaţia în care se găseşte şi imediat la distanţe mici de ea i se recomandă centre, ONG-uri, unde se poate duce, poliţia unde o poate suna, dacă nu vrea să sune la 112, dacă vrea sa vorbească, pentru o simplă consiliere, fără să îşi dea numele, pentru că, poate nu este încă hotărâtă să depună plângere împotriva agresorului. Poate folosi acest instrument să intre şi să caute un număr de telefon, unde cineva îi va recomanda ce trebuie să facă şi care sunt paşii de urmat. 

Aplicaţia funcţionează în România din luna mai.

Football news:

Milan had rented the midfielder, Torino Meite until end of season with option to buy
Ramos played on painkillers with Athletic due to knee problems
Barcelona's presidential election is scheduled to take place on March 7
Sir Alex Ferguson: Fortunately, I was retired when I watched Liverpool play in the last two years
Well, Wayne Rooney is now a coach. It's great that we saw his career - and now we can remember everything
Neymar: There is a lot of envy and hatred in social networks. The real Neymar is known by friends, family and colleagues
Neymar: Thank God for the charisma. I have a gift to be different from the rest