Romania

​VIDEO Mărturiile unui supravieţuitor al accidentului aviatic din Pakistan, în care au murit cel puţin 97 de oameni

"Tot ce am putut să văd în jur a fost foc", spune unul dintre cei doi supravieţuitori ai accidentului aviatic de vineri din Pakistan, în care cel puţin 97 de pasageri şi-au pierdud viaţa, scrie BBC.

Muhammad Zubair este unul dintre cei doi supravieţuitori după ce aeronava Pakistan International Airlines (PIA), un Airbus A320, s-a prăbuşit asupra unui cartier rezidenţial din oraşul Karachi.

Aparatul care venea de la Lahore transporta 99 de persoane (91 de pasageri și 8 membri ai echipajului, potrivit PIA. Unul dintre cei doi supravieţuitori care au scăpat ca prin minune este Zafar Masud, preşedintele Bank of Punjab, una dintre cele mai mari bănci din Pakistan, a precizat preşedintele PIA, Arshad Malik.

Cauza prăbuşirii nu este încă cunoscută.

Unul dintre piloţi a raportat o defecțiune tehnică după o încercare eșuată de aterizare, potrivit presei locale, iar apoi a lansat un apel de ajutor în timp ce avionul era în cădere.Cum a reuşit Muhammad Zubair să scape din accident

Muhammad Zubair, unul dintre cei doi supravieţuitori, care a suferiti doar câteva răni uşoare, a povestit că avionul a încercat o aterzizare, iar la 10-15 minute după s-a prăbuşit.

"Nimeni nu era conştient de faptul că avionul urma să se prăbuşească. Avionul zbura uşor", a explicat pasagerul. El şi-a pierdud conştienţa după impact, iar imediat ce şi-a revenit spune că a văzut doar foc în jur.

"Auzeam ţipete din toate direcţiile. Adulţi şi copii. Tot ce puteam să văd în jur era foc. N-am văzut pe nimeni, doar auzeam lumea urlând", povesteşte Muhammad Zubair.

"Mi-am deschis centura de siguranță și am văzut un pic de lumină. M-am îndreptat spre lumină. A trebuit să sar aproximativ 3 metri pentru a ajunge jos în siguranţă", a adăugat el.Football news:

Barcelona is considering angelinho and estupignan as replacements for Firpo
If PSG allow Cavani to leave, it will be a huge mistake. Aniela about Edinson
Director Of Tambov: If we move to Nizhny Novgorod, we will have to change the name
Director of Leipzig on Werner's departure: Chelsea and I haven't had any contact yet
Sancho needs to grow up. Jan on the penalty of Jadon for a haircut
Karpin is definitely not diplomatic. Shove for him-at all quietly, as Hello. Makeev about the coach of Rostov
Real are ahead of Manchester United in the fight for Kamavinga. Rennes demands 80 million euros for it