Romania

VIDEO Nelu Tătaru anunţă că sunt mai multe probleme la Spitalul Judeţean Ploieşti şi a discutat cu conducerea Consilului Judeţean pentru schimbarea conducerii

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, luni seară, că sunt mai multe probleme identificate la Spitalul Judeţan din Ploieşti, unde situaţia nu a fost gestionată corespunzător, şis-a discutat cu noua conducere a Consiliul Judeţean Prahova, ordonatorul de credite al spitalului, pentru schimbarea managementului, anunță news.ro.

”Din evaluările noastre şi desele vizite, au fost probleme. Avem probleme la organizare, ce înseamnă management, ce înseamnă managementul Unităţii de Primiri Urgenţe unde toţi bolnavii care sunt izolaţi, au rămas acolo, fără ca pe secţiile respective să avem locuri unde capacităm saloane de izolare sau de cei confirmaţi, pentru patologiile concomitente. Avem acel TIR sau acea Unitate Mobilă de Terapie Intensivă care a fost reaşezată, regândită, repoziţionată, am avut şi avem şi în continuare şi medici rezidenţi care sunt detaşaţi şi care deservesc Terapia Intensivă. Acolo există o problemă în care acel management n-a reaşezat partea medicală, partea umană, pentru a primi acea patologie COVID şi de a degaja terapiile intensive pentru a primi atât patologie non-COVID, cât şi patologie COVID, pe sectoare separate”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Nelu Tătaru, referindu-se la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

Tătaru a anunţat că s-a discutat cu noua conducere a Consiliului Judeţean pentru a schimba conducerea spitalului.

”Am avut discuţii şi cu noua conducere a Consiliului Judeţean care este ordonatorul de credite al Spitalului Judeţean din Ploieşti şi avem promisiunea că în zilele următoare, odată cu noul management al spitalului, vom avea şi o altă abordare a problemei”, a mai afirmat Tătaru.

Acesta a fost întrebat despre declaraţiile medicilor din Ploieşti care au afirmat că au ajuns deja să decidă cine ajunge şi cine nu are loc la ATI şi a afirmat: ”Cred că este exprimarea la disperare, să zicem. Cred că nu suntem într-o situaţie atât de critică să decidem cine şi cum. Avem un transfer făcut către spitale din apropiere, avem transferuri făcute către spitale din ţară. (...) Discutând cu managementul, deja îşi arătau impotenţa, incapacitatea. De aceea, eu sper că noua conducere a spitalului din Ploieşti, care va fi pusă de noua conducere a Consiliului Judeţean, să poată gestiona altfel. Şefii secţiilor nu mergeau pe secţiile respective, unde trebuiau să aibă un salon de izolare sau un salon de confirmat, pentru patologie”.

Tătaru a afirmat că decizia de a schimba conducerea spitalului nu aparţine Ministerului Sănătăţii: ”Când aveam coordonarea activităţii medicale din spitale, puteam lua măsuri, noi, ca minister. În momentul acesta noi facem acele controale, facem evaluări, facem recomandările către ordonatorul de credit care este autoritatea locală. Eu sper ca aceşti colegi ai noştri să înţeleagă că suntem toţi pe un câmp de luptă şi toţi muncim împreună”.

Football news:

Lampard on 3-1 with Leeds: I'm absolutely thrilled. On another day we could have scored 5-6
Koeman on 1:2 with Cadiz: the Mood was not too good. Lost because of an error
Mbappe scored his 100th goal for PSG and shares 4th place in the club's goalscoring list
As a child, Monday played with stockings with straw or cans of stew. And he told my mother that he goes to tennis
Negredo scored for Barcelona after a mistake by Langle. Clement could not take the ball after an out, Ter Stegen did not have time to knock out
Kick It Out about whistling to players who took a knee in the championship: Applaud for ignoring hate speech
Flick about 3:3 with Leipzig: Crazy game. It is important that Bayern did not lose