Romania

VIDEO Operațiune de salvare în Piatra Craiului: Doi turisti francezi salvați de pe un perete de stâncă

Intervenție extremă a salvamontiștilor din Zărnești în Piatra Craiului pentru salvarea a doi turiști francezi, blocați pe un perete stâncos la o înălțime de 150 de metri, potrivit brasovstiri.ro.

Cei doi tineri au urcat pe munte complet neechipați și fără minima experiență necesară în astfel de drumeții. Vroiau să ajungă la Curmătura. Cei doi s-au abătut de la traseu și nu au mai găsit calea de întoarcere.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! Câți bani vor primi părinții pe perioada în care stau acasă cu copilul

Tinerii au intrat în panică și au intrat într-o zonă de grohotiș, apoi au traversat un horn și au rămas izolați pe un perete.

Pentru că nu mai puteau înainta, iar întoarcerea le era imposibilă, tinerii au cerut ajutorul Salvamontiștilor din Zărnești. Două echipe s-au deplasat la fața locului pentru salvarea turiștilor.

Intervenția a fost foarte dificilă pentru salvatori din cauza terenului instabil, existând pericolul căderilor de pietre.

Salvamontiștii au reușit în cele din urmă să-i aducă cu siguranță la baza muntelui. Tinerii erau în stare de șoc în urma clipelor de groază traite pe peretele stâncos.

Football news:

Valery Karpin: Rostov, having scored a goal, got hooked psychologically, stopped pressing. In the End, there were no forces
Glebov received a red card for a foul on a Maccabi player in midfield. Var on match no
Aaron Ramsay: Under Pirlo, Juve players have more fun
Aubameyang on the decision to stay at Arsenal: Arteta is a key factor. He said: You can create a legacy here
You will get high from Rostov's goal as from your favorite song. Shomurodov from the fly in touch closed a crazy pass Normann 40 meters
Valery Karpin: Maccabi is a playing, pressing team. It is very dangerous to let her do everything
Barcelona will make one last attempt to sign Lautaro