Romania

VIDEO Raluca Turcan, despre încălcarea regulilor: Nu stăm acum să avem o satisfacţie personală din numărul de amenzi date, pentru că nu acesta este scopul

raluca turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că oamenii trebuie să respecte regulile privind limitarea răspândirii noului coronavirus şi că este o practică nu numai în România ca atunci când vecinii observă încălcarea legii în curtea vecinului, să sesizeze Poliţia. Turcan a adăugat că nu există o satisfacţie în ceea ce priveşte numărul de amenzi date pentru nerespectarea legii scopul urmărit fiind creşterea gradului de conformare, anunță news.ro.

”Am închis şcoli, nu am mai permis evenimentele private care sunt în toate analizele noastre principala sursă de infectare şi de extindere a infecţiei. De asemenea, în localităţi cu incidenţă de 3/1000 de locuitori am închis teatrele, cinematografele, avem măsuri de restricţie privind purtarea măştii, de exemplu e obligatorie purtarea măştii în spaţiile aglomerate şi Poliţia îşi face datoria”, a declarat Raluca Turcan, la Digi 24, luni seară.

Întrebată de evenimentele private care au loc cu 20 - 30 de persoane, Turcan a declarat că dacă la aceste evenimente sunt 30 de oameni, Poliţia aplică amenzi.

”Dacă fac acasă (un evenimnet privat - n.r.) cu 20 de oameni este la limita regulii impuse de noi, dacă fac cu 30 de oameni, atunci dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi, aşa este decizia CNSU, statuată prin HG”, a mai declarat Turcan.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

Raluca Turcan s-a referit şi la vecinii care pot sesiza Poliţia, în cazul în care observă peste gard o încălcare a legii.

”Este o practică, nu numai în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania, în Elveţia, unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite, intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc. Până la urmă noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze Poliţia, Poliţia aplică legea. Şi dorinţa noastră este ca făcând publice aceste măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare. Nu stăm acum să avem o satisfacţie personală din numărul de amenzi date pentru că nu acesta este scopul, scopul este să prevenim îmbolnăvirea cu acest nou virus şi ne-am dori să creştem gradul de conformare. Dacă lumea nu se conformează şi nu înţeleg oamenii că până la urmă riscă să îşi omoare menbri ai familiei, membri ai comunităţii, atunci trebuie să suporte şi rigorile legii”, a mai precizat Raluca Turcan.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, că au fost aplicate 7.110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.704.050 de lei, în ultimele 24 de ore, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Football news:

I didn't see the greatness of Maradona at all. But I can't stop thinking about it
Carvajal will miss 4 matches of Real Madrid and plans to return to the Derby with Atletico
Messi always went a lot without the ball. Best of all, this problem was solved Guardiola
Trent on the Premier League calendar: something Needs to change. We do not have time to recover, it leads to injuries
Emir Kusturica: Ronaldo is an ideal, he earned a lot of money, but where is his personality? What can he tell you? Nothing
Maradona is the best dribbler with a phenomenal number of goals and assists. But is it true that he won Serie A alone?
Italian championship. Juventus will play Benevento, Atalanta Miranchuk against Verona, Inter away to Sassuolo