Romania

VIDEO Zeci de migranti au sarit dintr-un vas de salvare pentru a incerca sa ajunga inot in Palermo

Aproximativ 70 de migranti au sarit de pe vasul spaniol de salvare Open Arms pentru a incerca sa ajunga inot spre orasul italian Palermo care se afla in apropiere, scrie Reuters.

Cei care au sarit joi in mare, parte dintr-un grup de 270 de oameni, au fost preluati de vase ale politiei si pazei de coasta italiene.

Vasul de salvare a efectuat trei operatiuni separate in centrul Mediteranei, intre 8 si 10 septembrie. Echipajul inca asteapta instructiuni privind debarcarea migrantilor.

In ultimele zile, paza de coasta italiana a transferat doua gravide si unul dintre sotii lor pe uscat, pentru a primi asistenta medicala.

Dupa ce de ani buni este principala ruta de intrare in Europa pentru sute de mii de azilanti si alti migranti, Italia a inregistrat o scadere a numarului sosirilor, dupa ce mai multe retele de trafic au fost reprimate.

Numarul a crescut totusi usor in 2020, chiar daca Roma a interzis ca vasele de salvare sa ancoreze in porturile italiene din cauza pandemiei. Uneori, cei salvati de pe mare sunt transferati pe feriboturi si plasati acolo in carantina, in afara coastei italiene.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Van Dijk successfully operated after a knee ligament injury sustained in the game against Everton
Eriksen on why he doesn't play enough for Inter: Ask Conte
Alisson on van Dijk's injury: It was an optional action by Pickford, 100%
For public Masturbation, midfielder anjera El-Melali was sentenced to 18 months in prison on probation
We continue to collect the best team in history. Now the right-wing defenders of the
Ryan Giggs: It may be 15-20 years before the Manchester United title
Galaxy fired head coach Skelotto