Romania

Vladimir Putin propune SUA un schimb de "garanții de neingerință" electorală și un pact mondial de neagresiune în IT

Vladimir Putin a propus vineri Statelor Unite un schimb de promisiuni de "neingerință" electorală și de cooperare în materia tehnologiei informațiilor pentru a promova un pact mondial de neagresiune în acest domeniu, scrie AFP.

Într-o declarație publicată de Kremlin, președintele rus propune Washingtonului "un schimb de garanții reciproce de neingerință, inclusiv în procesele electorale", alături de un acord asupra unui "ansamblu de măsuri practice" și conlucrarea la un pact mondial împotriva agresiunilor care folosesc "tehnologiile informației și comunicării".

"Una dintre provocările strategice majore ale lumii contemporane este riscul unei confruntări de amploare în domeniul digital. O răspundere particulară pentru a o evita revine actorilor esențiali în securitatea mondială în domeniul informației", a afirmat Vladimir Putin.

Rusia este acuzată de ani de zile că folosește hackeri, uzine de trolli online și că răspândește informații false și teorii conspiraționiste pentru a influența procesele electorale din Occident.

Moscova este acuzată de asemenea că a susținut în 2016 candidatura lui Donald Trump și că i-a favorizat în acest fel victoria.

Kremlinul este în continuare suspectat că încearcă să influențeze campania prezidențială americană în curs, în care se confruntă Trump și Joe Bidden.

De asemenea, Rusia este acuzată că a coordonat hackerii care au atacat numeroase instituții occidentale, precum camera inferioară a Parlamentului german sau cancelaria Angela Merkel.

Kremlinul respinge în ansamblu acuzațiile și arată cu degetul, la rândul său, către europeni și americani, pe care îi acuză că duc un război de dezinformare împotriva Rusiei.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi