Romania

Wall Street are cea mai proastă săptămână și cea mai proastă lună din martie

Bursa din New York a încheiat sesiunea de vineri în roșu, înregistrând cele mai mari scăderi săptămânale și lunare din martie, piața fiind îngrijorată de reapariția virusului și de alegerile prezidențiale tensionate și incerte ale SUA, potrivit AFP.

De-a lungul săptămânii, Dow Jones a pierdut 6,5%, iar Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, și S&P 500 au scăzut cu 5,5% și 5,6%.

Pentru penultima sa sesiune înainte de scrutinul electoral dintre președintele republican Donald Trump și democratul Joe Biden, Dow Jones a terminat cu o scădere de 0,59% până la 26.501,60 puncte.

Nasdaq a scăzut cu 2,45%, până la 10.911,59 puncte. S&P 500 a pierdut 1,21% șia închis la 3.269,96 puncte.

Pe parcursul lunii, Dow Jones a pierdut 4,61%, în timp ce Nasdaq a scăzut cu 2,29%, iar S&P cu 2,77%. Acesta este cel mai mare declin al acestora de la izbucnirea epidemiei în Statele Unite în martie.

"Neliniștea globală persistă din cauza impactului unei reapariții a noilor cazuri de Covid-19 în Statele Unite și Europa, exacerbată de incertitudinea crescândă înaintea alegerilor prezidențiale de săptămâna viitoare", au au spus analiștii Schwab.

Pentru Maris Ogg de la Tower Bridge Advisors, „marele cuvânt este incertitudine”.

„Suntem incerti pe mai multe fronturi, cu alegerile, cu virusul în Europa, fără a uita că Europa este cu doar două sau trei săptămâni înaintea noastră” în ceea ce privește evoluția epidemiei, a adăugat acest analist.

În ciuda revenirii creșterii SUA în trimestrul al treilea anunțat joi, în ciuda rezultatelor marilor nume din tehnologie considerate destul de bune, investitorii și-au concentrat atenția asupra aspectelor negative, cum ar fi previziunile incerte dezvăluite de companii.

Sectorul tehnologic și Nasdaq, care au scăzut cu peste 3% în timpul sesiunii, au tras în jos indicii. În frunte, Twitter (-21,11%) a fost pedepsit din cauza unei creșteri lente a utilizatorilor săi, în ciuda unei creșteri a veniturilor din publicitate.

Facebook a scăzut cu 6,31%, Amazon cu -5,45% și Apple cu -5,60%.

Alphabet, compania-mamă a Google, a câștigat 3,43% după ce a anunțat în ziua precedentă un profit trimestrial de 11,2 miliarde de dolari pe o cifră de afaceri de 46,2 miliarde.

VIX, denumit indicele fricii, care măsoară volatilitatea Bursei de Valori din New York, a urcat cu 1,14% până la 38 de puncte, aproape de vârful său de patru luni, sugerând că brokerii și investitorii rămân preocupați.

Football news:

Anton Ferdinand on the racist scandal with Terry: I was sent a bullet in the mail. Insults in social networks came every hour
Manchester City have offered 19 million euros including bonuses for 17-year-old Argentine midfielder Sarmiento
Rehagel is a bandit from whom I will not accept an apology. The story of the worst injury in the history of the Bundesliga
Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better