Romania

„Yellowstone-ul Europei”, Munții Făgăraș incluși de revista Time în topul celor 100 de locuri de vizitat în 2021

Prestigioasa revista Time Magazine a inclus Munții Făgăraș în topul celor 100 de locuri „ce trebuie” vizitate în anul 2021. „Yellowstone-ul Europei”, așa cum numesc jurnaliștii americani parcul național din Făgăraș, este plasat alături de Bodrum, Berlin, Madrid sau Montana - ca locuri ce trebuie vizitate în acest an.

„Amenințați până recent de tăierea ilegală a pădurilor și de vânătoarea excesivă, Munții Făgărași din sudul Carpaților sunt acum în etapa centrală a eforturilor din România pentru înființarea unui nou parc național. Aproape 3 milioane de puieți au fost deja plantați pe terenuri recuperate, iar populațiile de animale cresc și ele, odată cu reintroducerea bizonilor în 2020.

Fundația Conservation Carpathia este parteneriat cu Steppes Travel și European Nature Trust pentru a desfășura excursii în regiune, unde un procent din veniturile obținute din fiecare rezervare se revarsă în proiecte de refacere și restaurare. Combinând sejururi în zone ascunse de animale sălbatice cu nopți la complexul ecologic administrat de o familie Amfiteatrul, oaspeții sunt invitați aici să experimenteze „Yellowstone-ul Europei”. În august 2021 se va întoarce și Fagaras Fest: o sărbătoare a patrimoniului natural, culturii și biodiversității zonei”, scriu cei de la Time.

Football news:

Juventus does not want to extend the contract with Ronaldo because of the high salary. But this summer he will not leave
Khramtsov's gold is heroism: he fought at the Games with a broken arm. Victory of Maxim-in memory of mom
Kepa on the conflict with Sarri in the League Cup final: This is a huge misunderstanding. I didn't have an injury, I just wanted to buy time and help the team
Manchester United has agreed the transfer of Varane with Real Madrid for 41 million pounds, including bonuses
Newcastle want to sign Tuanzebe. Defender will leave Manchester United due to Varane's transfer
Former Juventus player Giovinco is close to moving to PAOK
Kepa pro Premier League: The hardest league for goalkeepers. But I quickly adapted