Serbia

"Ako nas napadnu neprijatelji, odgovorićemo desetostruko"

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei upozorio je na oštar odgovor svoje zemlje u slučaju da je napadnu neprijatelji.

Ilustracija: Thinkstock

Ilustracija: Thinkstock

On je istakao da je iranski balistički raketni program ključan za odbranu i da su zapadni zahtevi da se taj program ograniči "san koji se nikada neće ostvariti".

"Teheran će napasti desetostruko više ukoliko ga napadnu neprijatelji... Neprijatelji ne žele nezavisan Iran u regionu", rekao je Hamnei, u obraćanju emitovanom uživo na državnoj televiziji, prenosi Rojters.

Hamnei je istakao da neprijatelji Irana vode "ekonomski i psihološki rat protiv te zemlje, a nove američke sankcije su deo toga".

"Neki Evropljani govore o ograničavanju našeg odbrambenog raketnog programa. Tim Evropljanima kažem da je ograničavanje našeg raketnog programa san koji se nikada neće ostvariti", istakao je on, govoreći na skupu povodom obeležavanja 29-godišnjice smrti iranskog revolucionalnog lidera, ajatolaha Ruholaha Homeinija.

Iranski vrhovni vođa Hamnei je poručio i da će Iran nastaviti da podržava "potlačene zemlje".

On je rekao da Iran nema nameru da smanjuje svoj uticaj na Bliskom istoku, i pozvao arapsku omladinu da se odupre pritisku SAD.

"Mladi Arapi, trebalo bi da preduzmete akciju i inicijativu kako biste kontrolisali sopstvenu budućnost... Neke regionalne zamlje deluju kao neprijatelji sopstvenog naroda", istakao je Hamnei.

On je pri tom mislio na arapske zalivske zemlje, saveznice SAD, koje su podržale pobunjenike koji se bore za svrgavanje sirijskog predsednika Bašara al-Asada, inače bliskog saveznika Teherana, zaključuje britanska agencija.

Football news:

In Bulgaria, too, there are problems with the virus: there are 16 cases in one team (it seems that it was caused by one player of the opponent). But it reached the semi-finals of the playoffs!
Ronaldo: The fight against racism is not for the sake of blacks, but for the sake of each of us. No one is born a racist
Joleon Lescott: Messi and Ronaldo are super freaks! Sterling follows them
Maurizio Sarri: Now is not the time to think about Lyon. Atalanta is very good, it is difficult to play against them
De Bruyne has no intention of leaving Manchester City, even if the club is banned from the Champions League
Zlatan on Rangnick in Milan: I don't even know who it is
Abraham fulfilled the conditions for an automatic extension of his contract with Chelsea until 2023