Serbia

Ако планирате летовање у Хрватској, ове информације треба да знате

Хрватска удруга туризма изнела је план отварања туристичких објекта и препоруке за долазак туриста у Хрватску, преноси хрватски портал Индекс.

Недавно је и хрватски министaр изнео план отварања летње туристичке сезоне, који предвиђа да ће до краја маја путовања бити олакшана за Словенију, Аустрију, Мађарску, Чешку и Словачку, током јуна за Немачку, Пољску, а потом и за земље које имају сличну епидемиолошку ситуацију.

Хрватскa удругa туризма истиче да хотели, кампови и летовалишта примењују највише стандарде сигурности боравка гостију и да хрватски хотелијери и туристички радници спремни дочекују отварање сезоне.

План отварања туристичких објекта предвиђа да ће се до краја маја отворити кампови у Истри, Кварнеру и Далмацији, као и неки хотели, а током јуна се очекује потпуно отварање већине хотела и свих осталих туристичких услуга.

Хрватске границе отворене су за долазак туриста. Приликом уласка, туристи морају имати потврду резервације смештаја, а на граници добијају упутства за сигуран боравак у земљи.

У изради туристичка апликација 

У изради је и туристичка апликација, којом ће гости унапред моћи да најаве свој долазак и која ће омогућити бржи прелазак границе.

Директор Хрватске удруге туризма, Вељко Остојић задовољан је с припремама за отварање летње сезоне, а први гости су већ стигли.

"Хрватска има сјајну епидемиолошку ситуацију, а за већину гостију с кључних тржишта је доступна као ауто-дестинација. Хрватски туристички сектор је стандарде сигурности прилагодио националним и међународним препорукама, те госте дочекујемо спремни", истакао је Остојић.

За држављане земаља Европске уније не постоји обавеза самоизолације. На уласку у Републику Хрватску на граници туристи добијају информативни летак са препорукама и Хрватског завода за јавно здравство.

Све информације о могућностима уласка у Хрватску могу се добити упитом на мејл адресу uzg.covid@mup.hr.

Football news:

Leipzig completely annihilated Mainz
Barcelona are Interested in 18-year-old midfielder Herta Samardzic
Mainz on Werner's hat-trick: Klopp, can you finally take him in?
La Liga can resume on June 11 with a match between Sevilla and Betis
92:48. 6 years since the moment that changed the history of real. Ramos on Atletico's goal in the Champions League final
Arsenal started to fall apart, and I wanted to win. Money is not important. Ashley Cole on the move to Chelsea
The championship conducted 1014 tests for coronavirus and identified two cases of infection. Both are in hull