Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Алкарас „запретио” Ђоковићу

Недавно су почели тениски турнири у Кини, а на једном од већих у Пекингу (серија 500) играће чак осам тенисера из Топ десет. Међу њима је и Карлос Алкарас, млади шпански тенисер, који ће управо на том месту пробати да смањи заостатак за Новаком Ђоковићем како би се поново приближо првом месту.

Одмах по доласку у Пекинг, Карлос Алкарас одржао је конференцију на којој је био потпуно искрен и рекао да му је циљ да се врати на прво место које тренутно заузима Новак Ђоковић.

„Наравно да је циљ прво место, као што сам неколико пута рекао, имамо заиста сјајну битку за број један на свету, посебно после сјајног наступа који је Новак имао на последњој америчкој турнеји. Тренутно је он број један, тако да долазим овде са додатном мотивацијом да покушам да га вратим и попнем се на прво место у трци, као и у пласману. Као што сам рекао, то је нешто што имам на уму сваки пут када тренирам, размишљам о томе на сваком турниру. Ни мени није обавезно да га повратим, али морамо да поставимо циљеве за годину. За мене је позиција број један главни циљ, тако да ћу на овим великим турнирима ићи на то, да покушам да направим добре резултате и да будем близу да то повратим”, рекао је Алкарас.

Пре шестог новембра математички неће бити могуће да Шпанац дође на лидерску позицију, али све зависи од резултата које направи на кинеској турнеји. Новак тренутно има 11.795 бодова, а Карлос га прати са 8.535 бодова. Српски ас до краја године брани 2.850 бодова, али ће ускоро изгубити 250 из Тел Авива и 500 из Астане, док ће Париз и Торино бранити.

За време Новаков одмора Алкарас дебитује у Кини где не брани бодове па ће тако моћи само да заради.

„Имао сам квалитетне тренинге код куће, пре него што сам дошао овде, играо сам неколико сетова са играчима из Академије који су играли веома добро, тако да се осећам одлично што сам овде. Имао сам први тренинг на централном терену и било је невероватно бити тамо. Добијам пуно љубави од људи, заиста сам узбуђен што ћу први пут играти у Пекингу”, рекао је шпански тенисер.

У првом колу турнира у Пекингу Алкарас игра против Јаника Хангмана, који је у главни жреб стигао преко квалификација победивши Душана Лајовића и Миомира Кецмановића, двојицу српских тенисера, преноси Спутњик.

Уколико дође до финала Шпанац био могао да наиђе на Данила Медведева, руског тенисера.