Serbia

AMERI SIGURNI: IMAMO ORUŽJE KOJE PROBIJA RUSKI PVO ŠTIT! U Moskvi mudro ćute, šta reći kad i prosta matematika ne ostavlja mesta dilemi: DEBAKL U NAJAVI!

Kako se navodi, nadmoć NATO-a će se zasnivati upravo na tome, budući da je u planu da Alijansa tokom 2020. godine dobije stotine ovih letelica.

Prema tvrdnjama američkog analitičkog centra, lovac F-35 je u stanju da probije ruski sistem protivvazduhoplovne odbrane i da napravi prevagu u prvim časovima sukoba.

Inače, američki avion F-35 je lovac-bombarder pete generacije koja se nalazi u arsenalu mnogih zapadnih zemalja, a razvoj ove letelice do sada je Ameriku koštao 1,5 biliona dolara.

Uprkos tome, prema pisanju američkih medija, prošlog novembra Pentagon je imao velikih problema prilikom servisiranja ovih letelica budući da na lageru nije imao dovoljno rezervnih delova za njihovo održavanje.

Prema ocenama vojnih stručnjaka, F-35 se ne bi proslavio u okršaju sa S-400. Ruski PVO sistem ima domet uništenja i do 380 kilometara, visina na kojoj može da pogodi metu je do 35 kilometara, a prosečna brzina je 1.190 m/s.

To znači da bi F-35 bio oboren i pre nego što stigne do linije primene svojih raketnih sistema. 

Podsetimo, Amerikanci su letos specijalno pravljen F-35, dizajniran za operacije protiv ruskog PVO sistema S-400, poslali u Izrael.

Rusi koji su stacionirani u sirijskoj bazi Hmeimim imaće priliku da testiraju mogućnosti svog odbrambenog sistema S-400 protiv "stvarno nevidljivog". Glavni cilj SAD je prikupljanje informacija o ruskom sistemu S-400 u uslovima "realne borbe" kako bi se proučile mogućnosti "zaslepljivanja" protivavionskih raketa i elektronskog sistema, prenosi Aviapro.

Football news:

Real Madrid conceded 5 goals from penalties in the last 3 rounds of La Liga
Simeone Pro 1-0 with Valencia: They had the best goalkeeper. Atletico need to continue playing the same way
Salzburg scored 8 goals in the Austrian League match. Game with Lokomotiv on Tuesday
Juve have not won any of their three Serie A matches without Ronaldo
Scott Micromini: Pogba is misunderstood. This is an amazing player, his failures fanned
Andrea Pirlo: Ronaldo is an additional advantage, but Juve must play their own football without him
Inzaghi on the draw with Juve: we Could have won if Benevento had been smarter on the counterattack