Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Амерички гитариста Ал ди Меола осећа се добро, очекује повратак на сцену

БУКУРЕШТ – Амерички гитариста Ал ди Меола, коме је позлило на крају концерта у Букурешту, осећа се добро и очекује да ће се следеће године вратити на сцену, саопштио је данас организатор догађаја. Иштван Бодо, менаџер бенда Инеффабле, који је отворио концерт Ал ди Меола Акустик Триа и председник Удружења Фор Фан, које је организовало концерт у Букурешту у среду рекао је за Ађерпрес да је музичару позлило након сат и 40 минута свирања.

Навео је да је Ди Меола отишао у бекстејџ и указана му је прва помоћ, након чега је пребачен у болницу, где је установљено да је доживео срчани удар и да су му уграђена четири стента.

 „Долазим од господина Ал ди Меоле, био сам у посети, седео сам са њим 30-40 минута. Осећа се јако добро, с обзиром на ситуацију у којој се налази, већ се нашалио да треба да се врати на сцену са групом Инефабле, да није стигао да свира и да му је било сјајно са њима на пробама. Рекао ми је да би следеће године требало да организујемо концерт у Букурешту”, рекао је Бодо и додао да је гитариста „лепо расположен”. Према његовим речима, Ди Меола је отказао све концерте за ову годину, али би следеће године требало је да има турнеју по Северној Америци.

Он је демантовао информације које су се појавиле у медијима да је гитаристи позлило на сцени након три песме. „Ово није тачно, свирао је сат и 35-40 минута, више него што је предвиђено уговором, није му позлило на сцени. Позлило му је, устао је, отишао у бекстејџ и ово је тачна информација” рекао је Бодо за румунску агенцију. Драгош Кристеску, фотограф који је присуствовао концерту, рекао је за Асошијетед прес да је видео Ди Меолу како се држи за груди током наступа и да је покушавао да сиђе са бине..

Друга два члана Ди Меолиног трија су наставили да свирају неколико минута док нису објавили да ће концерт бити прекинут. У саопштењу болнице за хитне случајеве Багдасар-Арсени наводи се да је Ди Меола примљен на кардиолошко одељење где се лечи од инфаркта миокарда. Ди Меолина вишедеценијска каријера, током које је продао више од 6 милиона плоча широм света, донела му је широко признање критике и награде, укључујући награду Греми. Једна од Ди Меолиних најпопуларнијих песама је „Медитеранијен Санденс” са албума „Елегант Џипси” из 1977. године, преноси Танјуг