Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Анина трећа срећа – славна Српкиња поново на прагу Куће славних

Ана Ивановић, бивша српска тенисерка, по трећи пут је кандидат за тениску у Кућу славних у Њупорту. Прослављена Српкиња први пут била је номинована пре две године, а један од кандидата била је и прошле године.

Србији је Ана Ивановић донела много радости и лепих тренутака, а белом спорту поклонила је сјајне успехе због којих заслужује да буде призната у целом свету.

По трећи пут српска тенисерка номинована је да се нађе у Кући славних, а гласање се одржава од 27. септембра до деветог октобра. Три најбоље пласирала кандидата добиће додатни проценат на онај који им доделе новинари, историчари и чланови Куће славних.

Поред српске тенисерке кандидати за пријем у Кућу славних су Флавија Пенета, бивша италијанска тенисерка, Кара Блек, бивша тенисерка из Зимбабвеа, као и чувени Шпанац Карлос Моја, Индијац Леандер Паес и Канађанин Данијел Нестор, некадашњи дубл партнер Ненада Зимоњића.

Ана Ивановић оставила је значаја траг у историји тенис поставши шампионка Ролан Гароса 2008. године када је уједно била и најбоља тенисерка света. Током каријере српска тенисерка освојила је 15 трофеја и играла финале Аустралијан опена.

Уколико Ана буде примљен, биће друга тенисерка родом из Србије која је у Кући славних, а претходно је тај успех остварила Моника Селеш 2009. године, преноси Спутњик.