Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Бахар: Чекају нас нови изазови

Након бриљантног обећавајућег припремног периода у којем је Црвена звезда показала високу фудбалску класу и то не у дуелима са било каквим екипама, логично је да је код појединих фудбалера наступила блага криза. У међувремену, требало је још више ојачати редове, па је тако пред сам крај прелазног рока а пред први европски изазов у Лиги шампиона, стигла нова група играча. Уистину гледано, Бараку Бахару уопште није било лако што мора изнова да прави тим. Можда баш у тој чињеници и лежи одговор на питање зашто је Црвена звезда лако „положила оружје” против Вождовца и Чукаричког...

Али, још има времена за исправљање грешака. Пред прваком се у наредна два месеца појављују нови изазови. До краја првог дела фудбалске трке Бахар ће имати велику групу фудбалера на коју може подједнако да рачуна, али тренутно су у гро плану спортске комбинаторике две утакмице. – данашња (18 часова) против нишког Радничког и дуел са Јанг бојсима у другом колу Лиге шампиона.

Осврћући се на обавезе које очекују његову екипу израелски стручњак, који нас је после благе добронамерне критике послушао, јуче се пред новинаре појавио насмејан и расположен, што до сада није био случај.

– Радећи анализу, видели смо неколико добрих ствари код противника – истакао је Бахар. – Раднички тактички делује веома добро, па неће бити нимало лако супротставити  се таквој екипи. Наравно, размишљам о тиму који треба да истрчи на терен, Звезди су у овом тренутку потребни најбољи и најспремнији.

Иако се приближава дуел са швајцарским шампионом, тренер Звезде каже да је његова екипа сада искључиво усредсређена на нови домаћи задатак.

– Има времена до новог европског изазова. Нама је сада меч са Радничким најважнији. Поражени смо у претходне две утакмице домаћег првенства и свесни смо да је то превише за клуб као што је Звезда. Наш циљ је сада јасан.

Првак још не може да рачуна на све играче и о томе тренер каже:

– Када је реч о здравственом билтену ту је ситуација потпуно јасна. Сви, сем Александра Катаија, кога и даље мучи повреда леђа, спремни су за игру. Жао ми је што не могу да рачунам на Катаија, пошто је он веома битан играч за нашу екипу. Једва чекамо да се врати на терен.

Ову малу паузу „црвено-бели” су искористили да направе нови план пред још веће спортске изазове.

– Моји играчи су сада свежи и одморни, сигурно им је пријала ова мини-пауза. Али, није добро ни да се превише опусте. Мој став је по том питању јасан: волим када имам благи притисак, он је неопходан у овом послу. Уколико га не бих осећао, вероватно би брзо променио посао. Мени лично је битно да играмо против јаких тимова, да видимо где смо и колико можемо. Позивам наше верне навијаче да дођу у што већем броју,– рекао је пред нови првенствени испит Барак Бахар.

Велико срце Црвене звезде

Наш највећи и најтрофејнији клуб показао  је у многим приликама да је осведочени добротвор, клуб великог срца, посебно када је тешко нашем народу на Косову и Метохији. Црвена звезда осећа одговорност да у сваком тренутку буде уз наш народ на Косову и Метохији. Трагедија која је задесила часне и поштене фамилије у јужној српској покрајини дубоко је све погодила. У складу са тим ФК Црвена звезда ће уплатити по десет хиљада евра, као једнократну помоћ породицама настрадалих. Такође се истиче да је Црвена звезда у свим тренуцима уз свој народ.