Bastać poručio naprednjacima – dalje od Starog grada 1Marko Bastać Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

On je upitao i Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu šta će preduzeti ukoliko se tako nešto dogodi, da li će grad Beograd da preduzeme određene radnje da bi građani Starog grada imali pravo da „posle kriminalaca“  izaberu novo rukovodstvo na predstojećim lokalnim izborima, zajedno sa parlamentarnim izborima .

„RIK i lokalna izborna komisija treba da obave zajedničke izborne radnje i na teritoriji Starog grada“, rekao je Rističević.

Predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać za Danas kaže da što se tiče izbora najavljenih za april, njih na Starom gradu, baš kao i ostatku Srbije neće biti .

„Sve što organizuju Rističević i slični pristojan svet bojkotuje. Dalje od Starog grada“, poručuje Bastać u izjavi za Danas.

On kaže i da ne želi da komentariše izjavu čoveka koji po Vučićevom naređenju vređa i preti deci, studentima, profesorima, akademcima, sveštenicima, umetnicima, novinarima. To je, kako navodi, individua, koja po Vučićevom naređenju vređa poslanice, pretvarajući parlament u politički rijaliti koji celokupna opozicija bojkotuje više od godinu dana.