Serbia

Bez PCR testa i karantina: Opisali Srbiju kao "zelenu zemlju", pa je posetili u velikom broju

Foto: Depositphotos / gustavofrazao

Foto: Depositphotos / gustavofrazao

Nakon višemesečne pauze uzrokovane pandemijom virusa korona, izraleski turisti su od septembra u velikom broju posetili Beograd i Srbiju, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Među glavnim razlozima povećane posete tokom jeseni navodi se to što je od 18. septembra do 8. novembra Ministarstvo zdravlja Izraela klasifikovalo Srbiju kao "zelenu zemlju", odnosno destinaciju posle koje nije bila obavezna četrnaestodnevna izolacija u Izraelu, uz veoma mali broj drugih evropskih država.

Takođe, direktno putovanje iz Izaela u Srbiju nije bilo uslovljeno negativnim PCR testom. Usled velikog interesovanja izraelskih putnika za Srbiju, izraelske avio-kompanije Arkia i Izraer su svakodnevno obavljale letova na relaciji Tel Aviv Beograd.

Tokom boravka u Srbiji izraelski turisti su bili najviše zainteresovani za kulturno istorijske spomenike, jevrejsko nasleđe u Beogradu, Novom Sadu i Vojvodini, šoping, gastronomiju i planinska odmarališta.

Iz Srbije bez testa i karantina u 20 zemalja: Evo koji su uslovi za ostale

Kada se stabilizuju uslovi za neometan turistički promet između dve zemlje, Turistička organizacija Beograda planira internet kampanju koja će dodatno promovisati mogućnosti za putovanja u Beograd i Srbiju, navodi se u saopštenju.

Football news:

Leonardo: I don't think Tuchel's resignation was a surprise. PSG simply anticipated the events
Milan will announce the signing of Mandzukic and Tomori this week
Leonardo on Messi at PSG: We are not at the negotiating table, but the chair is reserved. Such a player is always on our lists
Leonardo on the contracts of Neymar and Mbappe: We are not going to beg them to stay. But I have a good feeling
Boca Juniors won the Diego Maradona Cup by beating Banfield on penalties
Man City, Barcelona and Bayern have congratulated Pep on his 50th birthday
Solskjaer parked the bus at Anfield, as Mourinho did. Ins about the match Liverpool - Manchester United