Serbia

BIĆE OPET SRPSKA CRNA GORA! Đukanović: Crnogorska vlast ima SULUDI PROJEKAT da stvori LAŽNI NACIONALNI IDENTITET

"Pročitah vest da je vojska Crne Gore počela sa prebrojavanjem krvnih zrnaca. Pripadnicima srpska nacionalnosti (koje inače druge u Crnoj Gori prim.aut) sugerisano je da više ne dolaze na posao. Takođe, sugerisano im je da moraju da promene nacionalni identitet ukoliko žele da zadrže posao. Navodno je to naredio niko drugi do sam ministar odbrane, Predrag Bošković.

Ljudi, 21.vek je trenutno. Maja 2020.godine pripadnicima jednog naroda se uskraćuje pravo na slobodu izražavanja nacionalne pripadnosti. Crnogorska vlast ima suludi projekat da stvori lažni crnogorski nacionalni identite, kao što su otkrili da žele da stvaraju i Crkvu. Njih ne zanima kanonsko pravo, niti ustrojstvo. Oni su Bogovi i oni određuju šta je Crkva. Umislili su da su jači od samog Gospoda.

No, ne vidim reakciju nevladinog sektora koji stalno prigovara srpskom društvu da je klerikalno. Stalno nam spočitavaju kako ovde vlada surovi nacionalizam, kako se manjine diskriminišu, itd. Svakako, to se u Srbiji nikada nije događalo. Ipak, ne vidim da su tako oštri prema montenegrinskim vlastima koje su u začetku stvaranja partijske Crkve, što se svakako kosi sa bilo kojim pojmom sekularne države. Doduše, možda će Milo Đukanović biti patrijarh ili nadbiskup, u zavisnosti za šta se opredeli. Sa druge strane, Srbima se otvoreno preti da će ostati bez posla ako ostanu Srbi. Ne vidim da se bilo ko od "boraca i borkinja" za ljudska prava previše uzbuđuje. Valjda su oni samo tu kada je potrebno se boriti da se Srbima oduzmu ljudska prava. Tada su najagilniji.

Kako god, može Milo Đukanović koliko god želi da nasilno briše istoriju i da uklanja tragove istinske Crne Gore. Može sebi da pravi "Milolend" dok je još ovo malo na vlasti koju silom čuva. Ipak, krenuo je protiv Gospoda i na svetinje, a to se svakom oholom vladaru obilo o glavu. Njemu će takođe. Uostalom, osim nekolicine ekstrema, ipak niko nije spreman u Crnoj Gori da se rođenog brata odriče ako se drugačije nacionalno izjasni, niti da pljune na svetinje koje su mu đedovi ostavili u amanet da ih čuva. Podela koju je Milo sa svojom mafijom napravio da jedna majka dve nacije rađa čini mi se da sve više bledi. Vraća se narod svom izvoru, a ponajviše omladina želi vode sa tog izvora. Srpskog izvora. Zato sam i ubeđen u Milov pad. Brži nego što mislimo.

Sloga i vera pobediti mora, biće opet srpska Crna Gora!"

Football news:

This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto
Sarri on the defeat by Milan: we played first-class football for 60 minutes. Then-turbidity
Pioli on the victory over Juve: Milan became a team. We can play even better
Pioli beat Juventus for the first time as a coach
Vardy has scored 10 goals for Arsenal in Premier League matches. Only Rooney has more
Ronaldo scores or gives an assist in 17 consecutive Serie A matches, where he scored 25 (21+4) points