Serbia

"Bio sam prestravljen": Uragan mu je uzeo sve, bio je spreman na kraj, a onda mu je zazvonio telefon i javila se NADA

Nakon što mu je uragan odneo sve, umetnik Metdžejms Metson, bio je slomljen, traumatizovan i gotovo pripremljen na "kraj", kada je primio neočekivani telefonski poziv. Bio je od ćerke koju nije video još od kada je bila mala i to mu je dalo razlog da živi.

Metson je imao samo 16 godina kada je upoznao buduću majku svog deteta, priča u ispovesti za "Bi-Bi-Si".

- Selani je išla sa mnom na časove istorije. Odmah sam je primetio čim je ušla, morao sam da znam ko je ta osoba - priča Metdžejms.

Njegovi roditelji su bili umetnici isto kao i on, s tim što je očuh bio profesor pa su se često selili što mu nije dalo priliku da ima prave prijatelje s kojima će ostati u kontaktu. Sa Selani je bilo drugačije, odmah su počeli da se druže, a kasnije i zabavljaju. Bili su nekoliko godina u vezi, Selani je ostala trudna, ali oni već neko vreme nisu bili par. Metdžejms je imao 18 godina i nije bio spreman da postane otac.

- Bio sam prestravljen. To mi je okrenulo ceo svet. Nisam se bavio time ni u kojem smislu, bio sam mlad, naivan i nisam znao šta da radim - dodaje Met.

Selani je rodila devojčicu Tajler. Met je sreo samo jednom, na ulazu u rezervat prirode, kada ju je prvi put pomazio. Držao je kratko u naručju, ali nije osetio da je ona zapravo njegova krv.

- Znao sam da sam biološki umešan i pomišljao sam kako je roditeljstvo zaista teško. Nisam znao kako da reagujem i šta da radim, tada je počelo bekstvo koje traje čitav moj život - smatra Metdžejms.

Beg od prošlosti

Preselio se u Nju Orleans u svojoj 19. ili 20. godini, gde je njegova umetnost doživela procvat u jednom trenutku.

U međuvremenu njegova ćerka Tajler Hurvits odrastala je u drugom gradu sa svojom majkom Selani, takođe u umetničkom okruženju. Imala je srećno detinjstvo, budući da se Selani udala i rodila još jednu devojčicu. Tajler se nikada nije previše interesovala za svog biološkog oca.

- Imala sam uvek mnogo ljudi, porodice i prijatelja u svojoj okolini, pa jednostavno nisam ni razmišljala o tome. Nisam pitala gde je moj otac, ni zbog čega nije sa mnom. Nisam pitala, pa nisam ni znala - rekla je Tajler.

"Katrina"

U međuvremenu Metdžejms se odselio iz Nju Orleansa, ali se ponovo vratio 2005. i baš kada je ušao u stan i raspakivao stvari, udario je uragan "Katrina". Gotovo 2.000 ljudi je poginulo, milion je raseljeno, a Metdžejmsov stan poplavljen, sa čim su otišla i sva njegova dela.

Uskoro mu je prijatelj pomogao da se preseli u Los Anđeles, poveo je svoja dva psa i poneo nekoliko majica - sve što je imao. Nekada čak nije imao za hranu, pa je pozajmljivao od svojih pasa.

Zaposlio se u prodavnici umetničkih proizvoda i svakodnevno dobijao vesti o svojim prijateljima koji su zbog traume izazvane uraganom, počeli da piju, konzumiraju narkotike ili čak izvrše samoubistvo.

Spasonosni poziv

- I ja sam samo sedeo u svom stanu i gledao televizor, čak ni ne menjajući kanal, Pomirio sam se sa svim i bio pripremljen na kraj, kada sam dobio poziv koji ne samo da mi je spasao život, već i promenio - priča Metdžejms.

Tajler je u to vreme imala 16 godina, kada je Selin ušetala u njenu sobu i dala joj papir na kojem je nešto bilo ispisano. Rekla joj je da može da kontaktira svog biološkog oca.

- Odmah sam pozvala broj. Mislim da deo mene nije ni očekivao da će se iko javiti sa druge strane, tako da nisam mnogo razmišljala o tome. Jednostavno sam takva, nisam imala šta da izgubim - kaže Tajler.

- "Da li vam je poznato ime Tajler?", neko me je pitao sa druge strane. Odmah sam joj rekao da taj poziv čekam 16 godina. Pitao sam je da li me mrzi, odgovorila je da ne i pitala me isto. Naravno da je nisam mrzeo.

Metdžejmsu se odjednom čitav život promenio, odlučio je da impresionira Tajler i bude što bolji umetnik i čovek može.

Prvi susret

Nakon nekoliko godina, Met je pozvao Tajler da ga poseti u Los Anđelesu. Upravo je bila otvorena izložba njegovih slika i Tajler je bila specijalna gošća. Odmah su primetili sličnosti.

- Imam kovrdžavu kosu, a moja majka ravnu. Kada sam upoznala Metdžejmsa, odmah mi je sinulo, to objašnjava mnogo stvari, kao moje zelene oči - objašnjava Tajler.

Kasnije je on posetio njenu izložbu u Ohaju, a tokom godina su razgovarali o tome zbog čega ju je napustio.

- Ona razume zašto sam morao da odem. Razgovarali smo o tome i shvata da to ne bi bila dobra stvar bez obzira na sve - zaključuje Metdžejms.

Football news:

Spartak is going to withdraw from the RPL because of the refereeing – your reaction?
There are 2 cases of coronavirus in Atletico. The match with Leipzig – August 13
Renzo Ulivieri: Pirlo is one of the most profound thinkers of world football. He knows more than most coaches
Pirlo wants to sign Tonali at Juve. Alternative – Locatelli
Before the match with Real Madrid, sterling watched a video of the defeat by Tottenham in the 2018/19 Champions League
Andrea Pirlo: I am Flattered to have received such respect and trust from Juventus
Former Manchester United midfielder angel Gomez has moved to Lille. He will spend the season on loan in Boavista